Coronavirus

Skole lukket i tre dage efter smitte med coronavirus

Flere elever på skoler rundt omkring i landet er blevet sendt hjem, efter der er konstateret smitte med coronavirus. Også København er nu ramt.

Skolen på Gesten Børnecenter i Vejen Kommune er søndag blevet lukket for al undervisning og pasning i SFO, efter et barn søndag er blevet testet positiv for smitte med coronavirus.

Lukningen sker til og med onsdag 19. august, oplyser børnecenteret i en pressemeddelelse.

- På den måde er der tid til, at alle elever og lærere, som kan have været i kontakt med barnet, bliver testet.

Alle forældre og ansatte er blevet orienteret søndag aften, oplyser børnecenteret.

Ifølge Undervisningsministeriets hjemmeside går der 101 elever på skolen, mens børnecenterets børnehave, hvor der er er plads til 60 børn, ikke er påvirket af nedlukningen.

Elev konstateret smittet på skole i København

Skolen på Gesten Børnecenter er ikke den eneste skole, hvor en elev henover weekenden er blevet konstateret smittet med coronavirus.

Således er også en elev fra 7. klasse på Højdevangens Skole på Amager i København blevet testet positiv for coronavirus. På skolen går klassetrinene syvende, ottende og niende.

Derfor er en række elever, undervisere og pædagoger også her blevet sendt hjem i en uge, fremgår det af et opslag fra skolens leder på Aula søndag.

Skoleleder Tobias Malmgren oplyser mandag til TV 2, at skolens ledergrupper vurderede, at de nære kontakter var hele klassen. Han oplyser, at der er gode retningslinjer fra kommunens Børne- og Ungeforvaltning.

- Men meget er også overladt til ledelserne på de enkelte skoler, og det er fint, fordi der så også er et rum for ledelse, siger han.

Elever og lærere må komme tilbage på skolen, når en test viser, at de ikke er smittet med coronavirus.

Tobias Malgren oplyser, at skolen var i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed søndag.

TV 2 Nord kunne søndag desuden fortælle, at Højene Skole i Hjørring havde sendt en hel klasse hjem i en uge, ligesom Sønderlandsskolen i Holstrebro har sendt 60 elever i skolens niende klasser og flere lærere hjem, efter en elev er konstateret smittet, skriver TV Midtvest.

I sidste uge blev elever sendt hjem fra blandt andet flere folkeskoler på Fyn og i Aarhus-området, ligesom flere gymnasier rundt om i landet også blev ramt.