Coronavirus

Ny styrelse skal sikre, at vi ikke løber tør for værnemidler

Fra 22. august bliver mundbind et krav i den offentlige transport.

Regeringen opretter en ny styrelse for forsyningsikkerhed, fortæller justitsminister Nick Hækkerup på lørdagens pressemøde om udviklingen i coronavirus i Danmark.

Styrelsen starter 28. august og skal sikre, at der er forsyninger nok - ikke bare til mundbind men alle værnemidler, som samfundet skal bruge.

- Den bliver central for det samlede beredskab - også i forhold til indsatsen mod covid-19. Det er afgørende med adgang til udstyr, hvis strategien skal virke, siger Nick Hækkerup.

I foråret stod Danmark i en situation, hvor erhvervslivet i al hast blev indkaldt for at skaffe værnemidler og andet kritisk udstyr, som der var stor mangel på.

Prisen på mundbind vil dale

Der har tidligere været problemer med udsolgte mundbind, og priserne på mundbind er også højere i Danmark sammenlignet med andre lande.

Ifølge justitsministeren får det private marked tid til at indstille sig på den stigende efterspørgsel på mundbind, idet kravet først træder i kraft 22. august. Vurderingen er dog for nu, at der er mundbind nok, og der er flere på vej.

Forventningen er samtidig, at prisen på mundbind vil dale, når det private marked træder til.

- Vi er fortrøstningsfulde om, at prisen vil falde. Men det bliver selvfølgelig ikke gratis, siger Nick Hækkerup.