Coronavirus

Tillidsmand: - Stop heksejagt på slagterimedarbejdere

Danish Crown har fået flere henvendelser fra bekymrede borgere i Ringsted, der mener at have set slagterimedarbejdere, som burde være i isolation.

Medarbejderne på Danish Crowns slagteri i Ringsted føler sig chikaneret og overvåget.

Det sker, efter at Danish Crown onsdag kunne fortælle til TV 2, at en række borgere i Ringsted havde henvendt sig til dem med mistanke om, at ansatte brød deres selvisolation.

Tillidsmand for slagterimedarbejderne Jan Bruno Christensen erkender, at et fåtal af de 500-600 medarbejdere, der er sendt i selvisolation, ikke har overholdt karantænen. Men han mener, at Danish Crown stigmatiserer sine medarbejdere, når slagteriet til TV 2 fortæller om den udfordring.

- Det gjorde mig pissesur. Det er kun et fåtal af mine kolleger, der ikke kan finde ud af at rette ind, og vi bliver alle holdt som gidsler, når man melder det ud i pressen. Det er sgu ikke fair for størstedelen, der opfører sig ordentligt, siger han.

Fik ferien ødelagt

Omkring 100 af medarbejderne på slagteriet i Ringsted var undtaget selvisolation, da Danish Crown lukkede ned lørdag i sidste uge. De var på ferie og dermed ikke i kontakt med eventuelt smittede kolleger fra slagteriet.

Alligevel oplever også de at blive kigget over skulderen, fortæller Jan Bruno Christensen. Blandt andet lagde en kvindelig kollega, der ikke skulle isoleres, et billede på Facebook fra hendes strandtur. Efterfølgende modtog hun flere kritiske beskeder på det sociale medie om, hvorvidt hun burde være i karantæne, og så var hendes ferie ødelagt.

- Så er min grænse nået for, hvad jeg vil acceptere på mine kollegers vegne. De fortjener respekt og anerkendelse. Stop heksejagten på medarbejderne, siger Jan Bruno Christensen.

Mistanken mærker Jan Bruno Christensen, der selv er i isolation, også på egen krop:

- Går jeg ud med en skraldespand, skal jeg kigge mig over skulderen. For hvad nu hvis der er en nabo, der ser mig.

Slagteri: - Vi er ærgerlige

Konkret har omkring 20 bekymrede borgere henvendt sig til Danish Crown på halvanden uge med navne på personer mistænkt for at bryde deres selvisolation.

Danish Crown har efterfølgende taget kontakt til de pågældende medarbejdere og indskærpet vigtigheden af, at de overholder isolationen.

Det har dog ikke direkte spurgt medarbejderne, om de har brudt deres selvisolation. Det er en myndighedsopgave, mener slagteriet, der ærgrer sig over, at de ansatte føler sig stigmatiseret. Danish Crown understreger, at det i videst muligt omfang har forsøgt at håndtere de henvendelser, det har fået, internt.

- Vi har ingen interesse i at bære til et bål, men når vi får en konkret henvendelse fra TV 2, som vi gjorde i går, så svarer vi naturligvis, så godt vi kan på spørgsmålet, som vi altid gør, når medier kontakter os, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown.

Medarbejdere bliver ikke fyret for brud på isolation

Siden onsdag har Danish Crown ikke fået yderligere henvendelser fra borgere, der mistænker medarbejdere for at bryde deres isolation.

Danish Crown afviser også at ansatte, der bevæger sig ud trods kravet om selvisolation, risikerer at blive fyret. Det er der ikke hjemmel til.

Medarbejderene blev testet onsdag, og de skal testes igen i fredag. Afhængigt af de resultater vil Danish Crown hen over weekenden tage stilling til, om slagteriet i Ringsted igen kan åbne.

142 ansatte er indtil videre konstateret smittet. Slagteriet blev lukket ned 8. august.

I Ringsted Kommune blev der torsdag registreret ét nyt tilfælde af coronasmitte.

31,7 personer per 100.000 indbygger er smittet med corona de seneste syv dage.