Coronavirus

Lærere og elever sendt hjem flere steder i landet på grund af corona-udbrud

Flere skoler har været nødt til at hjemsende elever eller aflyse undervisning på grund af smitte med coronavirus blandt lærere og elever.

Kort efter skolestart står det klart, at et stigende antal hjemsendte lærere og skoleelever som følge af coronavirus er uundgåeligt.

For flere skoler har det været nødvendigt at reagere med netop hjemsendelser, efter at enten elever eller lærere er testet positive for coronavirus.

Og det kan pludselig blive til mange mennesker, der skal sendes hjem, når der er tale om hele klasseværelser, der skal i karantæne.

I enkelte tilfælde er skolestart for hundredvis blevet udskudt.

Få overblikket over nogle af de steder, det har været nødvendigt at hjemsende elever eller udskyde undervisningen.

  • Ørestad Gymnasium har man hjemsendt 30 elever, efter at en elev er blevet konstateret smittet med coronavirus. De 30 elever er personer, der har været i tæt kontakt med den smittede elev.
  • Efter en lærer blev smittet med coronavirus, har Pontoppidanskolen i Brobyværk på Fyn arrangeret hjemmeundervisning for samtlige af skolens omkring 100 elever. Det skyldes, at den smittede lærer havde været i kontakt med flere af de øvrige lærere, inden hun vidste, hun var syg.
  • To elever testede positive for coronavirus på Strandskolen i Risskov i Aarhus, og derfor er en hel 6. klasse på 22 elever sendt i karantæne. Derudover er syv af skolens medarbejdere også hjemsendt.
  • Hasle Skole i Aarhus er en elev ligeledes testet positiv, og derfor er hele hans klasse på 22 elever sendt hjem og i karantæne, ligesom seks medarbejdere også er sendt i karantæne.
  • Borupgaard Gymnasium så sig nødsaget til at udskyde skolestarten for flere end 1000 elever, da en lærer på skolen blev konstateret smittet. Det skyldes, at læreren ugen inden skolestart var samlet med alle skolens andre lærere.
  • Et barn fra 0. klasse på Skjoldhøjskolen i Tilst blev også konstateret smittet med coronavirus, og derfor måtte skolestarten for barnets 0. klasse udsættes, da 30 af klassens 37 elever alle havde været i SFO ugen forinden.
  • Sødalskolen i Brabrand er to elever testet positive, henholdsvis en 8. klasseselev og en 1. klasseselev, ligesom en medarbejder også er testet positiv. Derfor er 30 elever fordelt på to klassetrin hjemsendt.

Gymnasier indfører mundbind

Foruden de mange skoler, der har sendt elever hjem, er andre tiltag i kampen mod pandemien også blevet taget i brug.

Roskilde Katedralskole er det for eksempel blevet et krav for skolen omkring 1500 mennesker, der tæller både elever og ansatte, at bære mundbind, når de færdes uden for klasselokalerne.

Derudover vil man forsøge at give eleverne faste pladser, ligesom de bliver bedt om så vidt som muligt at holde sig til deres egne klasselokaler.

Også på Nyborg Gymnasium har man opfordret alle sine cirka 1200 elever til at bære mundbind, mens det vil være et krav for skolens lærere at bære mundbind.

Samtidig vil man oprette et vagtkorps af frivillige elever, der skal gå rundt og holde øje med, om sundhedsmyndighedernes retningslinjer bliver overholdt. Og skulle det være nødvendigt, kan mundbindene gå hen og blive et krav for Nyborg Gymnasiums elever også.

Lignende tiltag er indført på en række andre gymnasier.