Coronavirus

40 børn fra Silkeborg sendt i isolation

TV2 Østjylland logo
I samarbejde med TV2 Østjylland

Samtidig har to plejecentre i kommunen lukket for besøg, efter en beboer og en ansat har været i kontakt med coronasmittede personer.

Silkeborg Kommune har sendt 40 børn og fire medarbejdere fra en daginstitutionen i Silkeborg i isolation i eget hjem.

Det skriver TV2 Østjylland.

De hjemsendte kommer fra daginstitutionen Børnehuset Søholt, hvor et barn i weekenden blev testet positiv for covid-19.

Alle berørte skal være i isolation, til de kan vise en coronatest, der er negativ.

Stor smitteopsporing

Daginstitutionen ligger tæt på det område ved Lupinvej og Resedavej i Silkeborg, hvor der er konstateret et udbrud af coronasmitte.

Ifølge Silkeborg Kommune har de allerede opsporet, hvilke andre børn og medarbejdere det smittede barn har været i kontakt med.

Og de positive tests har også vist sig hos de ældre børn i kommunen, der mange steder har haft første skoledag mandag. Det fortæller kommunikationschef i Silkeborg Kommune Hans Mogensen.

- Vi har også flere skoler, hvor vi får meldinger om børn, der er testet positiv. Men de berørte børn har altså ikke været i skole i dag, siger han til TV 2 Østjylland.

Smittede på plejecenter

Men det er ikke kun i forbindelse med de yngste, der nu bliver taget ekstra forbehold i kommunen.

På plejecenter Sandgårdsparken i Kjellerup er en pårørende til en beboer blevet testet positiv for covid-19. Samtidig har en medarbejder på plejecentret Marienlund ligeledes været i tæt kontakt med en smittet person.

Det har fået de to plejecentre til at indføre en række restriktioner, indtil beboere kan påvise negative coronatests.

- Ud fra et forsigtighedsprincip indfører vi nu, at man ikke længere kan komme på besøg indendøre, men kun udendørs, og så tester vi alle beboere og medarbejdere og indsætter ekstra rengøring, siger Hans Mogensen til TV 2 Østjylland.

Ifølge Silkeborg Kommune er ingen beboere eller medarbejdere konstateret smittet på nuværende tidspunkt.

På plejecentret Sandgårdsparken er den pågældende beboer, hvis pårørende var testet positiv, isoleret i sit hjem indtil en test viser, at beboeren ikke er smittet.

Stor stigning i smittetal

Fredag var der 148 smittede i Silkeborg Kommune. Det tal er mandag steget til 172, viser tal fra Statens Serum Institut.

Henover weekenden er der altså konstateret 24 nye tilfælde af coronasmittede i området.

Derved er kommunen fortsat den næsthårdest ramte kommune i Jylland, når det gælder antal smittede per 100.000 indbyggere.

Og det fik mandag sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) til at indføre krav om mundbind i den offentlige transport i Silkeborg.

Derudover lyder anbefalingen fra ministeren på, at der i kommunen også skal bruges mundbind i supermarkeder, indkøbscentre og større forretninger i byen.