Danish Crown lukker slagteri i mindst en uge efter nye smittetilfælde

Slagteriet har været centrum for et større coronavirus-udbrud.

Slagteriet Danish Crown i Ringsted lukkes ned i foreløbigt en uge, efter yderligere 22 medarbejdere er testet positiv for coronavirus. Dermed er det samlede antal smittede op på 142 ansatte.

Det oplyser slagteriet i en pressemeddelelse.

Samtidig skal alle medarbejdere nu antage, at de er nære kontakter til smittede, hvilket betyder, at de er i risiko for at være blevet smittet med coronavirus.

Derfor skal slagteriets 900 ansatte gĂĄ i selvisolation og lade sig teste for covid-19, lyder det fra Danish Crown. 600 ansatte er allerede blevet testet.

- Det er voldsomt at stå i en situation, hvor næsten 150 medarbejdere er smittede, og hvor mange af dem er syge. Det gør ondt på os alle i Danish Crown, siger administrerende direktør Jais Valeur.

Kølerum tømmes mandag

Lukningen af slagteriet vil ske i løbet af mandag, hvor en gruppe medarbejdere vil møde op for at tømme fyldte kølerum for varer. Der vil ikke blive slagtet.

Danish Crown siger, at de ikke forventer, at nedlukningen vil pĂĄvirke leverancerne til koncernens kunder i Danmark.

- Udviklingen i smittetallene den seneste uge tyder ikke på en eksplosion i smittespredningen, men omvendt er det heller ikke gennem det intensive testprogram lykkedes at inddæmme smitten som håbet. Derfor tager vi nu konsekvensen og lukker slagteriet ned, siger Jais Valeur.

Polske arbejderes boligforhold spiller rolle

Tidligere har det været beskrevet, hvordan polske arbejdere på slagteriet i Ringsted boede mange på lidt plads, hvilket kan have været med til at sprede smitten.

Det bekræftes også af Danish Crown, der 3. august sagde, at man havde stillet en polsktalende medarbejder til rådighed for myndighederne for at hjælpe med at inddæmme smitten.

- Polakkernes netværk består nærmest udelukkende af andre polakker, der er ansat i Danish Crown i Ringsted. De bor sammen, de kører i bil sammen til og fra arbejde og de ses uden for arbejdet, sagde Jens Hansen, der er pressechef hos Danish Crown.