Coronavirus

Yderligere 41 personer er smittet på dansk slagteri

For at komme smittespredning til livs skal alle ansatte på Danish Crowns slagteri i Ringsted testes torsdag.

Yderligere 41 er konstateret smittet med coronavirus på Danish Crowns slagteri i Ringsted. I alt 120 er nu blevet smittet.

Danish Crown har aftalt med myndighederne, at alle ansatte vil blive testet torsdag. Det skriver slagteriet i en pressemeddelelse.

- Vi tager nu det skridt at teste endnu mere intensivt end det, der i første omgang var planen. Målet er, at vi får en status for de mellem 600 og 700, der er på arbejde på slagteriet i dag. Det vil give os et klart billede af udviklingen, og så sætter vi os igen sammen med myndighederne, siger Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown.

Har overvejet lukning

TV 2 har spurgt Danish Crown, hvorfor man ikke lukker slagteriet i Ringsted, indtil der ikke er mere smitte.

- Det har været i vores overvejelser fra dag ét. Netop derfor har vi et tæt samarbejde med myndighederne. Når folk er på arbejde, er det nemmere at foretage test, i stedet for at de er hjemme, siger Jens Hansen, pressechef i Danish Crown.

Han oplyser, at Danish Crown nu er ved at klarlægge, om smitten begrænser sig til slagteriet eller ej. Han oplyser, at alle slagteriets 700 medarbejdere vil blive testet for covid-19 torsdag.

- Alle, der bliver testet i dag, er blevet testet før. Enten i mandags eller torsdags, siger Jens Hansen og fortæller, at det var myndighedernes beslutning at dele testene over i to dage i stedet for at teste alle medarbejderne på en gang.

Ifølge Jens Hansen er det testen, der blev foretaget mandag, der fik virksomheden til at reagere og teste alle. Her blev 16 konstateret smittet. Resten af de smittede er fundet blandt de medarbejdere, der var sendt hjem.

Statens Serum Institut overvåger udviklingen

Siden tre medarbejdere blev testet positive i slutningen af juli, er tallet steget stødt. Myndighederne har været inde over de seneste uger.

Det er Region Sjælland, der står for testindsatsen, mens Statens Serum Institut analyserer prøver og overvåger udviklingen sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed.

- Vi følger situationen nøje og har en meget tæt dialog med myndighederne. Vi deler løbende alle de informationer, vi har, og på tilsvarende vis får vi løbende myndighedernes vurdering af situationen. På det grundlag tager vi beslutning om, hvad næste skridt er for at få inddæmme smitten, siger Per Laursen.

Produktionen på halv kraft

Slagteriet i Ringsted slagter normalt 35.000 svin per uge. Danish Crown har måttet skrue produktionen ned på halv kraft.

- Vi har kørt på halv kraft siden tirsdag. Det er ærgerligt, at det giver os udfordringer med at rykke slagtninger til andre slagterier, men vores fokus er først og fremmest på vores ansattes sundhed, og at vi kan få inddæmmet udbruddet, sagde Jens Hansen i sidste uge.

På koncernes hjemmeside understreger Danish Crown, at sygdommen covid-19 ikke kan smitte gennem fødevarer.

Resultatet af torsdagens test på slagteriet i Ringsted forventes at være klar i løbet af weekenden.