Coronavirus

Politiet overvejer at lukke områder i Aarhus

Borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S) er klar til forholdsregler.  Henning Bagger / Ritzau Scanpix
TV 2 Østjylland logo
I samarbejde med TV 2 Østjylland

Kommunen har allerede lukket for indendørs besøg på plejehjem og sociale institutioner, men yderligere stramninger kan være på vej.

Politiet overvejer at afskærme specifikke områder i Aarhus, som kan være hotspots for smitte med coronavirus.

Det oplyser Aarhus Kommune til TV 2.

I kommunen er der allerede lukket for indendørs besøg på plejehjem og sociale institutioner, men der kan være yderligere stramninger på vej.

- Hvis smitten accelererer, og vi kan se, at det er nødvendigt med yderligere initiativer, så er vi klar til at tage de forholdsregler. Der vil vi gøre det, der er nødvendigt, siger borgmester i Aarhus Kommune, Jacob Bundsgaard (S), til TV2 ØSTJYLLAND.

Stor stigning i Aarhus

Antallet af smittede med coronavirus i Aarhus Kommune steg onsdag med 42 personer, og det er mere end en tredjedel af alle smittede på landsplan det seneste døgn.

- Det understreger vigtigheden af, at vi allesammen overholder retningslinjerne. Og at vi bliver endnu mere opmærksomme på, at vi har et fælles ansvar for at begrænse smitten i samfundet, fortæller Jacob Bundsgaard.

Klar til at genindføre stramninger

Jacob Bundsgaard kommer med en opsang til borgerne i Aarhus.

- De retningslinjer, der gjaldt før sommerferien, de gælder stadig. Det handler blandt andet om håndhygiejne og at man ikke samles i større grupper, siger Jacob Bundsgaard.

Han siger, at kommunen følger udviklingen tæt, og at man er klar til at genindføre tidligere stramninger - for eksempel begrænsninger i, hvor man må færdes og yderligere besøgsrestriktioner.

- Hvis det bliver nødvendigt, så kan vi gøre det meget mere præcist, end vi gjorde tidligere, fordi vi har en meget større testkapacitet og et bedre billede af, hvordan den her sygdom udvikler sig, siger Jacob Bundsgaard.

TV 2 har onsdag forsøgt at få en kommentar fra Østjyllands Politi.

Borgmesteren holder torsdag klokken 11 et pressemøde, hvor også direktøren for Østjyllands Politi deltager. Her vil der blive uddybet, hvilke restriktioner, der kan blive tale om.