Skolelærere bekymrede før genåbning af skoler: - En usikker situation
Claus Hjortdal, der er formand for skolelederforeningen, mener, at de nuværende retningslinjer for skolerne er dækkende.
Mens smittetallet i Danmark er i en opadgående kurve, skal eleverne og lærerne snart tilbage til folkeskolerne.
Det giver bekymring blandt lærerne. En bekymring, der blandt andet kommer til udtryk på lærerens fagblad folkeskolen.dk.
En af de bekymrede lærere er Tobias Zimling, der folkeskolelærer i Gentofte. Han efterlyser nogle klare retningslinjer fra myndighederne, så folkeskolelærerne har fuldstændig styr på, hvordan de skal forholde sig, når skolerne genåbner mandag.
- Kombinationen af et stigende smittetryk og en normal skoledag, den gør mig utryg. Det er en meget, meget usikker situation, siger han.
Han mener, at myndighederne skal melde klart ud.
- Jeg kunne godt tænke mig, at der kom nogle meget klare og tydelige retningslinjer, som man ikke skal tolke alt for meget på, siger han.
Formand: Retningslinjer er dækkende
Claus Hjortdal, der er formand for skolelederforeningen, deler bekymringen over de stigende smittetal. Han mener dog ikke, at der er grund til at ændre på de nuværende retningslinjer for folkeskolerne.
- Jeg synes, at vi i den læring, vi havde i foråret, har en masse gode eksempler og retningslinjer på, hvordan vi sikrer, at der ikke kommer spredning.
Ifølge retningslinjerne, som Børne- og Undervisningsministeriet står bag, skal elever efter 1.august fortsat følge den generelle anbefaling om en meters afstand - og to meters afstand i særlige situationer - når de opholder sig samme sted som andre klasser eller hold på for eksempel fællesarealer.
Det anbefales desuden, at børn, unge og voksne har et begrænset antal kontakter, og at der er fokus på hygiejne.
- Jeg synes, de retningslinjer, vi har, er meget godt dækkende for den situation, vi skal til at i gang med nu, siger Claus Hjortdal.
Lærer: Mundbind er ikke løsningen
Som det ser ud nu, kommer Sundhedsstyrelsens nylige udmelding om brug af mundbind i særlige situationer ikke til at ændre noget på skoler og dagtilbud.
Skolelærer Tobias Zimling mener heller ikke, at mundbind nødvendigvis er løsningen.
- Der er så meget kommunikation, der foregår ved hjælp af mimik og små signaler, man sender, der ikke er verbale, siger han.