Samfund

Prins Joachim udskrevet fra hospitalet

Prins Joachim er i bedring og kan tage hjem til sin familie igen, oplyser Kongehuset.

Prins Joachim blev mandag aften 3. august blevet udskrevet fra Universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig. Det oplyser Kongehuset i en pressemeddelelse.

Prins Joachim har siden 24. juli været indlagt efter en blodprop i hjernen.

Men lægerne vurderede altså i går, at prinsens helbred var blevet så meget bedre, at han kunne udskrives, og han opholder sig nu på afdøde prins Henriks vinslot, Château de Cayx.

Går på militær lederuddannelse i Frankrig

Den 51-årig prins bor til daglig i Frankrig. I 2019 flyttede han med sin familie til hovedstaden Paris for at tage en af Europas fineste militære lederuddannelser på Centre des Hautes Études Militaires (CHEM) og Institut des Hautes Études de la Défense Nationale (IHEDN).

Uddannelsen har blandt andet krævet, at prinsen det seneste år har skullet være på skoler seks dage om ugen. I hverdagene fra cirka 9 om morgenen til 19 om aftenen.

Prinsen afleverede sit speciale om dansk-franske militærrelationer i maj, midt under coronakrisen. Her valgte familien også at rejse hjem til Danmark, da sønnen prins Henrik oplevede vejrtrækningsproblemer.

Interviewet få timer inden blodprop

Få timer før, prins Joachim blev ramt af en blodprop i hjernen fredag 24. juli, blev han interviewet til det franske medie Dépêche du Midi på Château de Cayx.

Den franske journalist Jean-Luc Garcia, som interviewede prins Joachim og prinsesse Marie, fortalte siden til TV 2, at det var et "utroligt afslappet par, som tog imod storsmilende og i godt humør".

Interviewet sluttede klokken 18.45. To timer senere blev prinsen indlagt på hospitalet i Cahors.

To dage forinden havde han sammen med hele familien samt ekskonen Alexandra fejret prins Felix' 18-års fødselsdag.

Efter planen skulle prins Joachim tiltræde en stilling som Danmarks forsvarsattaché i Paris 1. september. Det står endnu ikke klart, om sygdomsforløbet får betydning i forhold til ansættelsen.