GO'

27-årig sælger porno på Snapchat, men opfordrer andre til at holde sig fra det

Claudia Nielsen begyndte at sælge seksuelle billeder over Snapchat for to år siden. Ifølge en psykolog lokkes de unge af penge og anerkendelse.

Når 27-årige Claudia Nielsen kommer hjem fra arbejde som dyrepasser, trækker hun ofte i et stramt korset og åbner Snapchat.

Her sender hun seksuelle videoer og billeder af sig selv til fremmede mennesker, som derefter overfører penge til hende via MobilePay.

Claudia Nielsen laver videoerne af egen fri vilje, og der kan være gode penge i det. 30 kroner for ét minuts video. 200 kroner for et kvarter.

Alligevel advarer hun nu børn og unge mod at gøre det samme.

- Man skal holde sig fra det. Det er så grænseoverskridende at være med de mennesker, der ikke er i stand til at acceptere et nej. Der er langt flere derude, hvor man er nødsaget til at være ekstremt hård og kontant i forhold til, hvor mange positive ting, der er i det, siger hun i ‘Go’ morgen Danmark’.

14-årige piger sælger seksuelle billeder

Claudia Nielsens opfordring i ‘Go’ morgen Danmark’ kommer, efter at TV 2 ECHO i dag har afsløret, at piger helt ned til 14 år sender seksuelle billeder til fremmede over Snapchat mod betaling.

I dokumentaren 'Til salg på Snapchat' fortæller en anonym pige blandt andet, hvordan hun brugte pengene på caféture med veninderne.

Og dette er ikke bare problematisk. Det er også ulovligt, lyder det fra Kuno Sørensen, der er psykolog hos Red Barnet.

Pludselig er man helt derude, hvor man ikke kan bunde.

Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet

Den seksuelle lavalder er i Danmark 15 år, og ifølge loven er det strafbart at få personer under 18 år til at medvirke i eksempelvis seksuelle liveshows. Og netop de helt unge bekymrer Kuno Sørensen:

- Der er meget stor forskel på at have en intim relation til en kæreste og det at gå ud og udstille sig.

Pengene kan være fristende

Ifølge Claudia Nielsen er det vigtigt, at man skal kunne sætte tydelige grænser for, hvor langt man vil gå for at kunne navigere i den verden, hvor man sælger billeder og videoer.

Det er Kuno Sørensen enig i, at børn og unge ikke er i stand til.

- Det problematiske ved det her er det med at trække en grænse. Hvor langt vil man gå? For man kan blive fristet af, at hvis man åbner for nogle flere ting, så kan man tjene flere penge, siger han.

Selvom Kuno Sørensen fraråder unge, at man sælger seksuelle billeder og videoer, forstår han også godt, at det kan være tillokkende.

Ud over at pengene hurtigt tikker ind, oplever mange nemlig også at få en masse anerkendelse og ros. Men det er ifølge Kuno Sørensen, fordi de unge er ved at udforske, hvad seksualitet overhovedet er i denne alder.

“Man skal lade være”

Claudia Nielsen synes selv, at hun er god til at sætte grænser for sig selv og de mennesker, der køber tjenester af hende.

Selv gør hun det for at tjene penge, og fordi hun synes, det er frækt, at en mand tænder så meget på hende, at han vil betale for det.

Dog fraråder Claudia Nielsen også, at især børn og unge kaster sig ud i at sende seksuelle billeder og videoer over Snapchat.

Hun har ofte oplevet, at folk prøver at presse hende til at overskride sine grænser, fordi de ikke accepterer et nej.

- Man skal være i stand til at sige: “Jeg går hertil, og jeg går ikke længere”. Hvis man ikke kan det, så synes jeg, man skal lade være. Det gælder især børn og unge.

Derfor synes Claudia Nielsen også, det er problematisk, at piger ned til 14 år bruger Snapchat på denne måde:

- Jeg kan tydeligt se, at en 14-årig pige ikke er i stand til det (at sætte grænser, red.), siger den 27-årige i 'Go' morgen Danmark'.

Interviewet med Claudia Nielsen i 'Go' morgen Danmark' kan ses på TV 2 PLAY