Samfund

Op mod 50 danske unge i corona-karantæne på Malta

Det er EF Sprogrejser, der står for turen, hvor rejselederen i går er blevet testet positiv for covid-19 og er blevet sat i karantæne.

Omkring 40 til 50 danskere i alderen 14 til 17 år er i øjeblikket strandet på Malta.

De er afsted med EF Sprogrejser på et engelsk-kursus i feriebyen Sliema.

Ifølge TV 2s oplysninger blev gruppens leder i går testet positiv for covid-19 og sat i karantæne. Det samme er efterfølgende sket for de unge, danske kursusdeltagere på mindre værelser. Det bekræfter EF Sprogrejser over for TV 2.

Ifølge pårørende til danskerne på øen er der problemer med at få fløjet drengene og pigerne hjem, fordi de nu er i karantæne. Det er EF Sprogrejser dog ikke enig i.

Udenrigsministeriet bekræfter over for TV 2, at man er bekendt med, at "en gruppe unge fra EF Sprogrejser befinder sig på Malta" og at Ambassaden i Rom er i kontakt med EF Sprogrejser. Men beskeden er, at "Udenrigsministeriet har tavshedspligt i personsager og kan derfor ikke udtale os derom".