Samfund

Mette Frederiksen sender hilsen til prins Joachim

Den danske statsminister har reageret på nyheden om prins Joachims blodprop i hjernen.

Mette Frederiksen har søndag eftermiddag sendt et ønske om god bedring til prins Joachim med tanker til hele den kongelige familie.

Den danske statsminister har offentliggjort en kort hilsen på Facebook.

- I dag har jeg sendt en hilsen til H.K.H. Prins Joachim med ønsket om god bedring. Mine varmeste tanker til Hendes Majestæt Dronningen, Prinsesse Marie, alle fire børn og resten af den kongelige familie i denne svære tid, skriver Mette Frederiksen.

I dag har jeg sendt en hilsen til H.K.H. Prins Joachim med ønsket om god bedring. Mine varmeste tanker til Hendes...

Posted by Mette Frederiksen on Sunday, July 26, 2020

Prins Joachim befandt sig på kongefamiliens slot i den sydfranske by Cayx, hvor han holdt ferie med familien, da han blev ramt af en blodprop sent fredag aften.

Hospitalet modtog opringningen om prinsens blodprop omkring klokken 21 fredag aften. Prins Joachim blev efterfølgende overført til universitetshospitalet i Toulouse, hvor han umiddelbart efter ankomst blev opereret for blodproppen i hjernen. Operationen betegnes som vellykket.

Prins Joachims tilstand beskrives søndag middag som "fortsat stabil", og han har det efter omstændighederne godt. Det oplyser kongehuset til TV 2.

- Prinsen kom heldigvis i professionel behandling i tide og har det efter omstændighederne godt. Hvor længe prinsen skal være indlagt, er det for tidligt at sige noget om på nuværende tidspunkt, siger Lene Balleby, kongehusets kommunikationschef, i en skriftlig kommentar søndag.

Opmuntrende ord

Lørdagen igennem strømmede det ind med hilsener og tilkendegivelser fra det politiske Danmark.

En række af statsministerens kolleger og partifæller var hurtigt ude med opmuntrende ord og ønsker om god bedring.

- Rigtig god bedring til HKH Prins Joachim!! Og alle gode tanker til HKH Prinsesse Marie, alle børnene og resten af den kongelige familie!, skrev eksempelvis Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen på Twitter.

Også Mai Mercado fra de konservative sendte prinsen varme tanker.

- Alle mine tanker går til den kongelige familie, og jeg håber inderligt at HKH Prins Joachim kommer sig fuldt og helt. Især går mine tanker til HKH Prinsesse Marie og børnene