Samfund

Politiet efterforsker to drab i Aarhus bredt - vil ikke stirre sig blind på et motiv

Den ene af de to dræbte i Aarhus er en 25-årig mand med tilknytning til det århusianske rapmiljø. Politiet kan ikke sige noget om motiverne.

Efterforskerne i Østjyllands Politi arbejder på højtryk, efter at to mænd blev dræbt med ni timers mellemrum to forskellige steder i Aarhus.

Drabene er sket som led i "rivaliseringen i de kriminelle miljøer". Men intet tyder på, at der er en sammenhæng mellem de to drab, har politiinspektør Michael Kjeldgaard fortalt.

Onsdag aften blev en 25-årig mand ramt af skud på en parkeringsplads ved Jydsk Væddeløbsbane i den sydlige del af Aarhus. Han døde i ambulancen på vej til sygehuset.

Der var tale om den aarhusianske rapper Shmur, bekræfter hans manager over for Århus Stiftstidende.

- På baggrund af utallige henvendelser fra pressen er det med stor sorg, at vi kan bekræfte, at Shmur, artist, kunstner og pladeselskabsmedejer er afgået ved døden 23. juli 2020 i Aarhus, skriver manageren, Prasad Balakumar, ifølge avisen i en pressemeddelelse.

- Vi beder medier og pressen at vise respekt overfor de pårørende/familien.

Tre mænd stukket med kniv

Mindre end ni timer efter drabet på den 25-årige rapper blev en 42-årig mand dræbt af knivstik ved en parkeringsplads på Lenesvej i Brabrand i den vestlige del af byen.

Her blev også to andre mænd på 23 og 28 år stukket med kniv. Den yngste var i kritisk tilstand, men efter operationer er han torsdag eftermiddag uden for livsfare, oplyser Michael Kjeldgaard.

Han fortæller også, at otte personer, der blev anholdt i den indledende fase af efterforskningen, er blevet løsladt igen.

Torsdag eftermiddag var svært bevæbnet politi til stede i Gellerupparken.

Michael Kjeldgaard vil ikke komme nærmere ind på, hvad aktionen gik ud på. Han bekræfter dog over for Ekstra Bladet, at politiet var til stede i forbindelse med efterforskningen af drabene.

Arbejder med flere mulige motiver

Sidst på eftermiddagen fortalte politiinspektøren til Ritzau, at der ikke er anholdte i forbindelse med sagerne.

Han vil ikke komme ind på mulige motiver til drabene.

- Vi arbejder med flere mulige motiver. Vi starter altid bredt, så vi ikke stirrer os blinde på et motiv, der viser sig at være forkert, forklarer Michael Kjeldgaard.

Han vil heller ikke fortælle, om politiet har fundet drabsvåbnene i den ene eller begge sager.

- Jeg kan ikke sige noget konkret om efterforskningen, lyder beskeden.

Østjyllands Politi vil stadig meget gerne høre fra vidner, der kan have set eller hørt noget før, under eller efter de to episoder.