Samfund

OPDATERES: Stribe af uheld landet over - kø på flere motorveje

Lørdag er det store skiftedag i sommerhuse og på campingpladser, og det giver tæt trafik og en lang række uheld.

OPDATERET: KLOKKEN 20.41.

Lørdag eftermiddag mistede en motorcyklist livet, efter at han blev påkørt af en bil på Storebæltsvej i Nyborg.

Bilisten var kørt af afkørsel 45 på motorvejen og ville køre ned på motorvejen igen, da han overså motorcyklen og ramte den. Det skriver Fyns Politi på Twitter.

Storebæltsbroen blev desuden spærret i retning mod Sjælland efter et andet uheld. Broen er nu genåbnet, men den lange kø bliver i øjeblikket stadig afviklet.

Kø på Storebælt lørdag eftermiddag.

Også E47 Sydmotorvejen varr spærret i begge retninger mellem afkørslerne Vordingborg og Udby efter et trafikuheld. Det oplyste politi og Vejdirektoratet på Twitter. Ifølge politiet var en lastbil været involveret i en ulykke. Lørdag aften er ét spor mod Køge genåbnet, mens der fortsat er helt spærret mod Farø.

På Hillerødmotorvejen skete der lørdag eftermiddag også et uheld i nordgående retning ved Bistrupvej - begge spor er nu igen åbne for trafik.

Kø flere steder

Hos Vejdirektoratet lyder meldingen, at de mange uheld har betydet overordentligt meget at se til lørdag, der er store skiftedag i sommerhuse og på campingpladser og som derfor er en af årets store trafikdage.

- Rejsetrafikken er forløbet som forventet, og vi har haft rigtig travlt på de strækninger, vi forventede. Men da den værste trafik var ved at aftage omkring klokken 15, kom der meldinger om flere uheld, siger vagtchef i Vejdirektoratet Nicholas Petersson.

Han opfordrer danske bilister til at holde øje med trafikken, hvis man skal ud og køre lørdag eftermiddag.

Nicholas Petersson opfordrer generelt danskere, der skal på ferie at overveje, hvornår man kører.

Der er kø flere steder i Danmark. Her ved Horsens

- For resten af sommeren vil lørdage være de store rejsedage, så hvis du kan, så undlad at køre mellem 11 og 15 på lørdage, siger han.

I løbet af dagen har trafikken klumpet sammen mellem Middelfart og Odense på E20 lørdag eftermiddag og mellem Sorø og Korsør har der været et uheld, der kortvarigt påvirkede den i forvejen meget tætte trafik. Her har der længe været lange køer frem mod Storebæltsbroen.

Kø ved grænsen

Samtidig var der allerede fra omkring klokken 9 kø ved den dansk/tyske grænse. Køen var ifølge Sydjyllands Politi lørdag eftermiddag omkring en halv time ved Kruså og Padborg og 45-75 minutter ved Frøslev i retning mod Danmark. Eneste overgang, hvor der ikke er kø, er Pebersmark.

Senere på dagen kan der også ventes tæt trafik på vejene i de mest populære områder på Vestkysten, når turister skal til og fra sommerhusene.

- Man skal væbne sig med tålmodighed fra middagstid, når trafikken til og fra de store feriesteder eksempelvis omkring Varde sætter ind, siger vagtchef Bjørn Pedersen, Syd- og Sønderjyllands Politi.

I løbet af formiddagen skete der flere flere uheld på E45.

Ved Randers skabte et uheld lange køer i sydgående retning og ved Horsens var den gal i nordgående retning. Begge steder er der ryddet op og køerne er ved at løsne sig.

Her kan man se de steder, der bliver hårdest ramt mellem 11 og 15

DSB starter sporarbejde

Natten til lørdag startede DSB sporarbejde på tre togstrækninger, hvor der i stedet er indsat togbusser.

Det drejer sig om strækningerne mellem Ringsted og Korsør, Fredericia og Aarhus og mellem Hobro og Aalborg. Her vil rejsende fra fredag aften og cirka ti dage frem skulle med togbus.

- Vi lægger arbejdet her, fordi det er den periode på året, hvor vi har færrest pendlere. Det er mest fritidsrejsende og turister, der benytter vores tog, og de har ikke altid den samme bagkant, som vores pendlere har, siger Leif Fabrin, områdechef hos DSB om sporarbejde.

Også tæt trafik søndag

Søndagen vil du opleve den tætteste trafik mellem klokken 15 og 19, når folk bevæger sig på tværs af landet fra de store sommerhusområder samt til og fra Tyskland.

Vejdirektoratet opfordrer til, at man sætter god tid af til sin rejse og holder sig orienteret på trafikinfo.dk.

GODE RÅD TIL FERIETUREN:

  • Kør udenfor de mest trafikerede tidsrum, og sæt god tid af til din rejse.
  • Hold dig opdateret om den aktuelle trafiksituation både før og under køreturen trafikinfo.dk, og hør de seneste meldinger fra P4 Trafik. 
  • Hold god afstand til den forankørende, og vær opmærksom på midlertidige hastighedsnedsættelser – f.eks. ved vejarbejder.
  • Hav solbriller, mad og drikkevarer i bilen.
  • Tjek vejrudsigten før du tager afsted.
     

Kilde: Vejdirektoratet