Samfund

51 taget for spritkørsel ved razzia i sommerlandet

Motorstyrelsen har også været til stede i og omkring Skagen de seneste dage til en større kontrol af såkaldte superbiler.

Siden onsdag og til og med søndag er Nordjyllands Politi massivt til stede ved de velbesøgte kystbyer i Nordjylland, hvor der bliver foretaget omfattende spiritus- og narkotikakontrol.

- Traditionen tro kører vi Vendsyssel rundt i uge 29, siger politikommissær Thomas Ottesen fra politikredsen til TV 2.

Lørdag formiddag har politiet blandt andet foretaget en såkaldt totalkontrol ved hovedvejen ud af Skagen. Ved en totalkontrol bliver alle bilister stoppet og afbedt et pust i alkometeret.

Indtil videre er 51 sigtet for at køre bil i påvirket tilstand.

- En fjerdedel af de positive prøver er taget i og omkring Skagen, mens de resterende er taget ved Løkken, Blokhus og andre populære kystbyer, siger Thomas Ottesen.

Udover de 51 personer, der er blevet målt med en ulovlig promille i blodet, er der blevet registeret en del folk, der kørte med en promille på 0,2, 0,3 og 0,5, fortæller politikommissæren.

Færre positive prøver

Thomas Ottesen fortæller, at der er færre positive prøver end sidste år.

- Vi er under sidste års niveau. Jeg tror, det hænger sammen med, at barerne kun har haft åbent til midnat på grund af coronarestriktionerne, vurderer politikommissæren.

Den omfattende kontrol førte massive køer med sig, men siden politiet har indstillet dagens kontrolarbejde, er der blevet mere plads på de nordjyske landeveje.

Også Motorstyrelsen har været til stede i og omkring Skagen de seneste dage.

Myndighed tavs om stor aktion mod superbiler i Skagen Video: Local Eyes

Her har styrelsen gennemført løbende kontrol af flere såkaldte superbiler i og omkring Skagen, oplyser de til TV 2. De vil dog ikke sige noget om detaljerne i razziaen på nuværende tidspunkt.