Samfund

Facebook fjernede Martin Henriksen-opslag ved en fejl

Det omdiskuterede opslag omhandler en jurist i Udlændingestyrelsen, som har både dansk og afghansk statsborgerskab.

Det skabte stor debat, da det tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Martin Henriksen 9. juli skrev et opslag på Facebook, hvor han beskrev en ansat i Udlændingestyrelsen og samtidig vedhæftede et billede af medarbejderen.

Fredag blev opslaget fjernet af Facebook på grund af "hadefuld retorik", lød det.

Men Facebooks kommunikationschef i Norden Camilla Nordsted oplyser fredag aften til Ritzau, at det var en fejl.

- Vores retningslinjer har til hensigt at ramme den rette balance mellem på den ene side at værne om ytringsfriheden og på den anden side forhindre hadefuld tale, udtaler hun i et skriftligt svar og fortsætter:

- Efter nærmere gennemgang har vi vurderet, at opslaget her fejlagtigt blev taget ned, og det er nu tilbage på platformen.

Det dobbelte statsborgerskab

Det omdiskuterede opslag omhandler jurist i Udlændingestyrelsen Soma Mayel.

Hun har både dansk og afghansk statsborgerskab, og derfor mener Martin Henriksen ikke, at hun skal have mulighed for at tage beslutninger om, hvorvidt udlændinge skal få opholdstilladelse i Danmark.

Opslaget vakte en del kritik, og blandt andre udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) kaldte Henriksens opslag for "komplet vanvittigt".

Martin Henriksen fortalte tidligere fredag, at han anser det som censur, at Facebook fjernede opslaget.

Men nu er opslaget altså tilbage igen.

Debat i Go' aften LIVE

Efter Henriksens opslag på Facebook gik debatten også på livet løs på sociale medier. Og 10. juli mødtes de to hovedpersoner til debat i Go' aften LIVE på TV 2.

Her kaldte Soma Mayel Martin Henriksens kritik for "et grotesk angreb på embedsværket":

- Jeg har arbejdet i Udlændingestyrelsen siden 2015, og jeg hviler i min saglighed. Jeg er jurist, når jeg går på arbejde, og jeg forvalter loven, uanset hvilken regering der sidder. Men Henriksen krænker min personlighed og min faglighed, sagde hun dengang.

Martin Henriksen fortalte i debatten, at det var vigtigt for ham at rejse den principielle debat.