Mette Frederiksen er blevet gift

Vielsen skete i Magleby Kirke på Møn.

Efter flere udskydelser blev statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag eftermiddag gift med sin kæreste gennem flere år, filminstruktøren Bo Tengberg.

Vielsen skete klokken 15 i Magleby Kirke på Møn, hvor Mette Frederiksen og Bo Tengberg også har et sommerhus.

Ifølge Sjællandske Medier var der tale om en mindre ceremoni, hvor blandt andre tidligere statsminister Poul Nyrup var til stede.

Mødtes gennem fælles venner

Mette Frederiksen og Bo Tengberg mødte hinanden gennem fælles venner i 2014. Parret optrådte sammen offentligt for alvor første gang ved Anker Jørgensens begravelse i foråret 2016.

Efter Mette Frederiksen blev statsminister, har Bo Tengberg enkelte gange optrådt i medierne.

Det skete blandt andet ved Mette Frederiksens første åbningstale i Folketinget samt ved partiets kongres i 2019, hvor en personlig videohilsen til den nyslåede statsminister blev vist på storskærm.

- Jeg er så stolt af dig, og vores unger er stolte af dig. Og vi er simpelthen så glade for alle de gode ting, I nu kan komme til at gøre for Danmark, sagde Bo Tengberg og fortsatte:

- Du er også helt utroligt god til at være nærværende og til stede sammen med os. Så vi oplever det faktisk ikke, som at vi ikke ser dig. Det nærvær, den åbenhed og den varme håber jeg virkelig også, at danskerne kan se, sagde han.

Bryllup blev udskudt flere gange

Parret havde først planlagt bryllup i 2019, hvilket blev udskudt af den sene og lange valgkamp. Sidenhen var planen et bryllup i 2020, hvilket dog blev stoppet af reglerne for at begrænse udbredelsen af coronavirus.

Sidst var planen, at brylluppet skulle stå 18. juli. Men her kom et EU-topmøde i vejen. Men denne gang lykkedes det altså.