Coronavirus

Fem personer smittet med corona på plejeområdet i Aabenraa

De relevante pårørende til testede borgere er blevet orienteret, oplyser kommunen.

Aabenraa Kommune har iværksat en grundig opsporing og inddæmning, efter at tre medarbejdere og to borgere i hjemmeplejen og på Hjernecenter Syd er testet positiv med covid-19.

Det oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

- Vi tager ingen chancer, og vi gør vores absolut bedste for at reagere hurtigt og effektivt. De relevante pårørende til de testede borgere er blevet orienterede, fortæller Karen Storgaard Larsen, social- og sundhedsdirektør i Aabenraa Kommune.

Der er tale om medarbejdere og borgere, som efterfølgende er blevet isoleret, og pårørende er blevet orienteret. For at begrænse smitten er i alt 34 borgere og 96 medarbejdere blevet testet.

Efter de konstaterede smittetiltælde skal medarbejdere nu bære maske eller visir ved alle borgerkontakter i det ramte distrikt i hjemmeplejen og på Hjernecenter Syds bosted i Kliplev.

Medarbejdere nok

Derudover er der indført besøgsrestriktioner på bostedet, og aktivitetstilbuddet er lukket i tre uger.

Kommunen har taget alle nødvendige forholdsregler for at undgå yderlig smitte, lyder det.

- Det er samtidig vigtigt for mig at slå fast, at borgere og pårørende ikke skal være bekymrede for manglende hjemmepleje. Vi har medarbejdere nok, og alle de testede medarbejdere vil blive testet igen syv dage efter første test, siger Karen Storgaard Larsen

Alle borgere har fået deres testsvar, oplyser kommunen, mens 20 medarbejdere endnu mangler at få svar.