Samfund

To indlagt efter gaderæs i Odense - fuldstændig uacceptabelt, siger minister

En person var fastklemt i forbindelse med ulykken.

Opdateret klokken 05.50.

Tre biler kørte sammen på Rugårdsvej i Odense efter et formodet ulovligt gaderæs.

Det oplyser Ehm Christensen, der er vagthavende hos Fyns Politi, til TV 2.

De første meldinger gik på, at syv personer kom til skade, herunder har en været fastklemt på ulykkesstedet, men søndag morgen oplyser Fyns Politi til TV 2, at der "kun" var tale om tre.

- Føreren af den ene bil er svært tilskadekommet, mens en anden ligger til observation, formegentlig uden de store skader. En tredje person blev kørt ud og tjekket, men blev udskrevet med det samme, siger vagtchef Steen Nyland.

To biler kørte ræs midt i Odense - syv personer kvæstet Video: Carl-Emil Søe

Fronten krøllet sammen

Fyns Politi oplyste lørdag, at ulykken formentlig er indtruffet, fordi to af bilerne har kørt om kap.

- Vi har en formodning om, at to biler kører ræs ud af Rugårdsvej. Det er gået galt ved Prins Valdemars Vej, hvor de rammer en modkørende bilist, sagde vagtchef Ehm Christensen til TV 2.

Billeder fra stedet viste, hvordan fronten på flere biler er krøllet helt sammen.

Sikring af hospital

De kvæstede blev bragt til Odense Universitetshospital, OUH. Hvor politiet var talstærkt tilstede, da de foretog en såkaldt skalsikring af hospitalet.

- Det gør vi ved indlæggelser af særlige grupper personer, oplyste vagtchefen, som ikke vil komme nærmere ind på, hvilke grupper der kan være tale om.

En skalsikring er en sikring af ydersiden af bygningen.

Indfaldsvejen har været "fuldstændig spærret" i forbindelse med oprydningsarbejdet.

Afspærringen var sat op ved Prins Valdemars Vej.

Hækkerup: - Fuldstændig uacceptabel opførsel

Justitsminister Nick Hækkerup understreger i en pressemeddelelse fra ministeriet lørdag aften, at regeringen har fokus på problemet med vanvidsbilister.

Han fordømmer samtidig lørdagens hændelse i Odense.

- Det er en fuldstændig uacceptabel opførsel, som har bragt almindelige borgeres liv i fare. Politiet efterforsker selvfølgelig sagen på fuld tryk, så vanvidsbilisterne hurtigst muligt kan blive stillet til ansvar. Sagen viser, at vi bliver nødt til at stramme kursen markant over for disse mennesker, siger han i pressemeddelelsen.

I februar fremlagde regeringen - med justitsminister Nick Hækkerup (S) i spidsen - et udspil til, hvordan man skal komme vanvidskørsel til livs.

Regeringen ønsker blandt andet at skærpe straffen og beslaglægge bilen omgående – uanset hvem der måtte eje den, skrev Altinget dengang.

I pressemeddelelsen fra Justitsministeriet slår Nick Hækkerup fast, at regeringen efter sommerferien vil fremsætte et lovforslag, der skærper straffen for kapkørsel, ligesom straffen vil blive skærpet for en række andre forhold.