Samfund

Dykkere søgte i å efter spor i drabssag fra Vollsmose

Politiet forklarer tavshed i drabssag med, at der er tale om en "krævende og kompleks efterforskning".

I forbindelse med efterforskningen af en drabssag i Odense-bydelen Vollsmose, hvor en 31-årig mand blev dræbt og en anden såret af skud, har dykkere fra Forsvaret undersøgt en nærliggende å.

Det oplyser Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Skyderiet, der ifølge politiet var et led i en konflikt mellem to kriminelle grupper, fandt sted om aftenen den 24. juni

31-årige Abdinur Mohamed Ismail blev tilsyneladende et tilfældigt offer, da han blev ramt af skud og dræbt, mens han sad i sin bil.

En anden 31-årig mand, der ifølge politiet har "personlige relationer" til konflikten, blev også ramt af skud, men er uden for livsfare.

Dykkere og hunde

Torsdag og fredag i sidste uge gennemsøgte dykkere en å i nærheden af Vollsmose, ligesom hunde gennemsøgte åens bredder efter spor i sagen.

- En del af efterforskningen pegede os i sidst uge i retning af åen, og derfor har vi haft hjælp til at afsøge den, udtaler vicepolitiinspektør Richardt Jakobsen i pressemeddelelsen.

- Af efterforskningsmæssige hensyn kan jeg på nuværende tidspunkt ikke fortælle, om vi har fundet noget, men blot bekræfte, at vi har været der, og at det er i relation til skudsagen.

Fyns Politi har fået kritik for at være meget lidt meddelsom omkring efterforskningen af drabet. Det forklarer politiet med, at efterforskningen er "krævende og kompleks".

- Vi er helt bevidste om, at der er et pres, for at vi holder medier og offentlighed orienterede i den her sag, men vi må også bare konstatere at efterforske en drabssag i et miljø som det, vi har med at gøre her, det er tungt og komplekst, siger Richardt Jakobsen i pressemeddelelsen.

- Vores højeste prioritet er at finde og stille gerningsmanden eller -mændene til ansvar i den her sag, men for at det skal lykkes, er vi nødt til at holde kortene tæt til kroppen.

Strafzone og visitationszone

Efter skyderiet oprettede Fyns Politi på skærpet strafzone og visitationszone i området.

Skærpet strafzone betyder, at man risikerer op til dobbelt straf for visse forbrydelser, mens en visitationszone betyder, at politiet kan visitere enhver uden at have en konkret mistanke mod vedkommende.

I forbindelse med visitationszonen har politiet indtil søndag blandt andet fundet 12 knive, 11 peberspray og 4 boldtræ.

Både visitationszonen og den skærpede strafzone er foreløbig gældende til 16. juli.