Samfund

Direktør for Soundboks undskylder, men beder om forståelse for de unge

Stifter og idémand bag Soundboks opfordrer unge til at tage hensyn.

Når solen bager, og der bliver drukket øl ved strande, parker og havnebade, bliver der også skruet ekstra op for anlægget.

Sådan lyder det i hvert fald fra flere danskere, der er træt af larmende musik.

- Sluk. Forbyd musikken hernede. Det var en mulighed. Man kan jo sagtens sidde og snakke uden musik, siger uddannelsesrådgiver Kitte Rytter om Islands Brygge i København, hvor mange beboere gennem længere tid har klaget over dunkende rytmer og støjende unge.

I politikredse over hele landet berettes også om, at de oplever en ekstrem stigning i antallet af anmeldelser om høj musik. Og ved Nordhavn i hovedstaden har Grundejerforeningen Århusgadekvarteret besluttet at ansætte ”venlige sikkerhedsværter”, der kan patruljere for at komme støjen til livs.

"Vi kan gøre mere"

En del af forklaringen på larmen er de såkaldte Soundbokse - mobile musikanlæg.

Derfor undskylder den danske virksomhed bag anlæggene nu over den generende musik.

- Det er en undskyldning for, at folk bliver påvirket negativt af produktet, og det er en anerkendelse af, at vi internt kan gøre mere, end vi har gjort hidtil, siger administrerende direktør Jesper Theil Thomsen, der er medstifter af den danske virksomhed Soundboks.

Afstemning

Synes du, det er et problem med høj musik offentlige steder?

Han opfordrer brugerne af virksomhedens produkter til at tænke sig om, inden de presser volumenknappen op. For Soundboks-anlæg kan spille højt - meget højt.

- Men der er selvfølgelig også dem, der er dumme og skruer op, når man beder dem om at skrue ned. Det er ikke okay. Dér har vi brug for, at kommune eller politi træder til, siger Jesper Theil Thomsen.

Brev fra Soundboks

På grund af kritikken af larmende musik har virksomheden bag Soundboks også sendt et brev ud til brugerne om, at ”byrummet ikke er et sted for uhæmmet fest”.

I brevet står blandt andet, at Soundboks ”arbejder på en række initiativer, som vi vil rulle ud over den kommende tid - både budskaber, information, men også en række redskaber, som skal hjælpe de unge med at feste på en måde, hvor de ikke forstyrrer”.

Brevet indeholder også en opfordring til forståelse for de unge. Her beder Jesper Theil Thomsen borgere i byen om også at huske, at de unge ikke forstyrrer af ond vilje.

Han tilføjer at ”når vi går i dialog med de unge, ser vi dem som værende hjælpsomme, hensynsfulde - og kede af, når de er kommet til at forstyrre”.