Samfund

Kryds hvor tre blev dræbt, har længe været i søgelyset

TV 2/Fyn logo
I samarbejde med TV 2/Fyn

Tre personer fra samme familie blev søndag dræbt ved en trafikulykke i et T-kryds ved Bogense på Nordfyn. Lysregulering af krydset er besluttet.

I december sidste år besluttede kommunalbestyrelsen i Nordfyns Kommune, at et farligt T-kryds uden for Bogense skal lysreguleres, skriver TV 2 Fyn.

Men det er endnu ikke sket, og søndag endte en alvorlig trafikulykke i krydset med at koste tre mennesker livet.

- Det er en proces, som ikke er gjort med et knipseslag. Afhængigt af processen vil jeg stærkt formode, at det bliver ført ud i virkeligheden i løbet af 2020, siger Anders Thingholm (K), formand for teknisk udvalg i Nordfyns Kommune, til TV 2 Fyn om lysreguleringen af krydset.

En 37-årig mand og en 64-årig kvinde blev dræbt på stedet, mens en 63-årig kvinde mandag døde af sine kvæstelser. De tre personer var i familie med hinanden.

En 26-årig mand blev mandag ved retten i Odense varetægtsfængslet for sin rolle i ulykken. Ifølge sigtelsen mod ham kørte han i en Porsche med 100 kilometer i timen ind i bilen med de tre personer.

Nabo: Der bliver kørt vanvittigt stærkt

Bo Christensen, der bor i Harritslev i nærheden, kunne høre ulykken. Han siger til TV 2 Fyn, at mange bilister ofte kører stærkt på strækningen ved krydset.

- Vi oplever, at bilerne kører vanvittigt stærkt til og fra krydset fra Særslev til Bogense og den anden vej. Folk kommer ud fra krydset med op til 80 kilometer i timen, og folk har svært ved at bedømme, hvor hurtigt de andre biler kommer, siger Bo Christensen.

Der har flere gange været foretaget fartkontroller på strækningen, hvor politiet har observeret meget høj fart blandt bilisterne.

Ikke sikkert, lysregulering havde forhindret ulykke

Tirsdag skal teknisk udvalg på et møde godkende lyskryds og svingbane i krydset.

På det møde, hvor kommunalbestyrelsen i december 2019 besluttede, at krydset skulle lysreguleres, blev det også besluttet, at der skal laves en venstresvingsbane ved krydset.

- Der har på hele den strækning været et forarbejde med en masse analyse, hvor vi har været i tæt dialog med Fyns Politi, siger Anders Thingholm.

Han tror dog ikke, at en lysregulering nødvendigvis havde forhindret ulykken søndag.

- Der er jo tale om så hasarderet kørsel, at det havde været svært at tage højde for, uanset hvilke foranstaltninger vi tager i brug, siger Anders Thingholm til TV 2.