Samfund

Kronprinsesse Mary følger i svigerfars fodspor som præsident

Kronprinsesse Mary skal stå i spidsen som præsident for WWF verdensnaturfondens danske afdeling.

Kronprinsesse Mary er blevet udnævnet som præsident for Verdensnaturfonden i Danmark.

Det oplyser Verdensnaturfonden i en pressemeddelelse.

Dermed følger hun i sin svigerfar prins Henriks fodspor, som var præsident fra 1972 frem til hans død i 2018. Det var prins Henrik der i sin tid grundlagde den danske afdeling.

- Vi har kun én klode

Kronprinsessen skal stå i spidsen for fondens fremtidige arbejde om at bevare dyrs levesteder og naturens mangfoldighed, lyder det i meddelelsen.

- Vi har kun én klode, og vi skal passe godt på den og dyrene, hvis vores børn og generationerne efter dem også skal have en tryg og naturrig verden at vokse op i, siger kronprinsessen.

Kronprinsesse Mary har længe arbejdet aktivt med FN's verdensmål, og hun glæder sig til at stå i spidsen for WWF Verdensnaturfonden. I sin nye rolle som præsident skal hun engagere sig i projekter, der handler om ikoniske dyrearter, regnskov, plastik, hav og Arktis.

- De projekter, som WWF Verdensnaturfonden arbejder med over hele verden, er vigtige i bestræbelserne på at bevare vores skove, koralrev og mangfoldige dyreliv, og det er afgørende, at vi i fællesskab finder nye løsninger på, hvordan mennesker kan leve i balance med naturen.

Generalsekretær glæder sig

World Economic Forum estimerer, at tab af biodiversitet og menneskeskabte miljøkatastrofer er blandt de fem største globale risici i 2020.

WWF har mere end 1000 aktive projekter over hele verden, og Kronprinsessen kommer blandt andet til at engagere sig i projekter, der er relateret til ikoniske dyrearter, regnskov, plastik, hav, og Arktis.

Generalsekretær Bo Øksnebjerg er glad for, at kronprinsesse Mary har takket ja til opgaven.

- Med Kronprinsessen som præsident kan vi med uformindsket styrke fortsætte det gode arbejde, som prins Henrik startede for 48 år siden i Danmark, siger han.

- Kronprinsessen har en eminent evne til at bygge bro mellem beslutningstagere, erhvervsliv og borgere, og hun kan om nogen være med til at skabe vigtige vedvarende forandringer, siger Bo Øksnebjerg.