Coronavirus

Endnu et coronadødsfald i Danmark: Tallene tyder ikke på ny bølge, siger professor

Der er fortsat færre personer, som er indlagt på en intensiv afdeling med coronavirus.

Der er bekræftet yderligere et corona-relateret dødsfald i Danmark, viser Statens Serum Instituts opdatering mandag.

Dermed har 605 personer med coronavirus mistet livet i Danmark.

I linket herunder kan du få det fulde overblik over, hvor mange der er indlagt og smittet efter udbruddet af covid-19 - og hvordan smitten har spredt sig:

Antallet af indlagte er også steget med fire siden seneste opdatering fredag. Dermed er 35 personer indlagt med coronavirus.

Selvom antallet af indlagte er steget med fire, er det stadig lavere end for en uge siden. Her var 37 indlagt med coronavirus.

Af de 35 personer, der er indlagt med coronavirus, er ni personer indlagt på en intensiv afdeling. Af dem er fire tilknyttet en respirator.

Myndighederne kommer ikke længere med en opdatering i weekenderne, og derfor er mandagens opdatering den første siden fredag.

I alt 12.751 personer er bekræftet smittede. Det er 71 flere end ved seneste opgørelse.

Stabil udvikling

Ifølge Lars Jørgen Østergaard, ledende overlæge på Skejby Hospital og professor ved Aarhus Universitet, ser det fornuftigt ud i Danmark.

- Vi kan se, at antallet af personer, som er nysmittede i Danmark, ligger meget stabilt i øjeblikket. Og det vil sige, at der ikke er noget, der tyder på, at vi står over for en ny bølge.

- Så alt i alt har vi det fredeligt, hvad angår corona her i Danmark i øjeblikket, siger han.

Statens Serum Institut er stoppet med at opdatere coronatal i Danmark i weekenden. Det skyldes ifølge instituttet blandt andet, at "forekomsten af Covid-19 er meget lav lige nu".