Coronavirus

Endnu en minkfarm skal have alle dyr aflivet efter coronafund

Det er anden farm i Nordjylland, hvor smitten er konstateret.

Mere end halvdelen af minkene i en minkbesætning i Nordjylland er smittet med covid-19, og derfor bliver de tirsdag aflivet.

Det oplyser Fødevarestyrelsen i en pressemeddelelse.

Minkfarmen er den anden farm, hvor der er konstateret smitte.

Smitten blev allerede offentliggjort 20. juni, men fordi der kun blev fundet smitte i meget få mink, da prøverne blev udtaget 17. juni, valgte myndighederne at få testet yderligere.

Det er på baggrund af disse nye tests, at der er fundet smittet i flere end halvdelen af minkene.

Fødevarestyrelsen oplyser, at farmen har været underlagt restriktioner, siden den første smittede blev påvist.

Fødevareministeriet oplyste 20. juni, at der blev taget prøver på farmen, fordi Styrelsen for Patientsikkerhed oplyste Fødevarestyrelsen om, at der var smitte med covid-19 hos en person i den familie, der driver farmen.

120 farme skal testes

Det er anden farm i Nordjylland, hvor smitten bliver konstateret.

Fødevarestyrelsen meldte 17. juni ud, at der var blevet konstateret smitte blandt dyr og ansatte på en minkfarm i Hjørring. Det kom efterfølgende frem, at en person fra minkfarmen havde sin gang på plejehjemmet Vendelbocentret i Hjørring, hvor 13 beboere og 32 ansatte er konstateret smittet.

De to fund har fået fødevareminister Mogens Jensen (S) til at kræve, at 120 farme i hele Danmark skal testes for covid-19.

Det sker for at undersøge, om der er tale om enkeltstående tilfælde, eller om der er tale om en mere udbredt smitte i minkbesætninger.

Der er endnu ikke meldt noget ud om resultaterne af disse tests.

I Holland har man siden slutningen af maj testet alle cirka 140 minkfarme i landet, og man fandt smitten på mindst ti forskellige farme.

I Danmark er der cirka 1400 minkfarme.