Samfund

Efter opslag om "voldtægtskultur" på skole - nu reagerer kommunen

Forældre til elever på Fløng Skole er indkaldt til møde for at komme tilbage til "normale tilstande".

Forældre til elever på Fløng Skole får en noget anden start på sommerferien end forventet.

Det sker efter, at Høje-Taastrup kommune har indkaldt til møde mandag.

Årsagen er et brev fra skolen på adresseret til forældreportalen Aula, hvor skoleledelsen i bekymrede vendinger advarer mod en "voldtægtskultur".

Skulle have reageret hurtigere

Det får nu kommunen til at reagere.

Det siger Kurt Scheelsbeck (K), der er formand for Institutions- og skoleudvalget i kommunen, til TV 2.

- Det skulle vi nok have gjort fra starten. Det brev var for dramatisk til Aula. Især, fordi vi ikke ved præcist, hvad der er sket, siger han.

Brevet fra Fløng Skole var stilet til forældre til børn fra 6.-9. klassetrin, og det fik alarmklokkerne til at ringe i forældregruppen.

- Det er på alle måder et ubehageligt brev at få. Når man modtager sådan et brev med deciderede trusler om voldtægter af vores børn, så forventer vi selvfølgelig, at der er en klar handlingsplan. Det læser jeg ikke ud fra brevet, siger Anders Lisborg, der har en datter i 8. klasse, til TV 2.

I de sidste par måneder har de unge festet i området omkring skolen. I kølvandet på det har ungdomsklubben og skolelærernes samtaler med de unge fået foruroligende historier frem i lyset.

Formålet med mødet mandag er ikke kun at gyde olie på de rørte vande i forældregruppen.

- Vi vil gerne have forældregruppen engageret mere. Vi skal tilbage til normale tilstande. Gode fester tiltrækker folk ude fra, og det har også været en del af problemet.

Ifølge Kurt Scheelsbeck stammer utrygheden fra en håndfuld unge mænd, der er kendt af politiet, og som i en længere periode har festet i området.

- Derfor har vi også lavet en aftale med politiet om, at de kommer forbi mindst et par gange hver aften og natten med.

Ingen anmeldelser om seksuelle krænkelser

Det bekræfter Københavns Vestegns Politi og understreger, at man ikke har fået anmeldelser om seksuelle krænkelser trods lærergruppens bekymrende opslag på Aula.

- Det er dog vigtigt at understrege, at hvis der er unge, der har oplevet seksuelle krænkelser, så opfordrer vi til, at man kontakter politiet, skriver politiet i en pressemeddelelse fredag.

Spørgsmålet er så, om sommerferien sætter en stopper for festlighederne i Fløng.

Ifølge Kurt Scheelsbeck er man nødt til at byde ind med tilbud fra kommunalt hold.

- Der er mange, som ikke rejser ud i år, og derfor er der ekstra mange unge hjemme og holde sommerferie. Vi sætter ekstra penge af til fritidsklubber og laver en række andre gratis initiativer til de unge, som ellers ville have kostet penge.