Samfund

Beskæftigelsesminister: Feriepenge skal beskattes som normalt

Ifølge Fagbevægelsens Hovedorganisation har aftalen hele tiden været, at danskerne kun skal betale 38 procent i skat af feriepengene.

Når de indefrosne feriepenge inden for få måneder udbetales til danskerne, skal de beskattes som almindelig indkomst.

Det slår beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) fast over for TV 2:

- Det er Beskæftigelsesministeriets faglig-saglige vurdering, at der ikke er noget, der ligger til grund for, at der skal indføres en flad skat på 38 procent, når feriepengene skal udbetales.

Beskeden fra Hummelgaard kommer samtidig med, at Beskæftigelsesministeriet har oversendt et notat om spørgsmålet til Folketinget.

Ifølge en beregning fra tænketanken Cepos vil det betyde, at op mod 96.000 danskere dermed får så stor en indtægt, at de skal betale topskat.

Udmeldingen kommer kun to dage efter, at formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), Lizette Risgaard, meldte ud, at aftalen hele tiden har været, at pengene ikke skulle beskattes lige så hårdt som normalt. Det sagde hun onsdag til Jyllands Posten:

- De 38 procent var en forudsætning for, at vi overhovedet gik med til at indefryse pengene. Så jeg forstår slet ikke diskussionen eller kravet fra nogen om midlertidigt at hæve topskattegrænsen.

Ville koste statskassen milliarder

Men den aftale kender beskæftigelsesministeren ikke noget til.

Han fortæller, at en beskatning på 38 procent kun gælder "i den helt særlige situation, hvor en virksomhed måtte være gået konkurs eller lignende", men ikke ved en almindelig udbetaling af pengene.

Derudover understreger han, at en lavere skat på feriepengene ville være urimelig:

- Det ville koste et sted mellem tre og fem milliarder kroner i tabte skatteindtægter, som vi kunne bruge på en lang række af de store og vigtige opgaver, vi har foran os med at genoprette den danske økonomi, siger han.

Tidligere har formændene for både Venstre, Det Konservative Folkeparti og Liberal Alliance sagt til Danmarks Radio, at de ikke mener, at der skal betales topskat af feriepengene.

Til TV 2 oplyser Radikale Venstre fredag, at de nu vil afvente et høringssvar, som først foreligger i august.

- Da vi kan se, at fagbevægelsen siger, at man ikke mener, der skal betales topskat af de indefrosne feriepenge, vælger vi at afvente høringssvaret. Det er vigtigt, at det er en fælles forståelse af det her, siger beskæftigelsesordfører Samira Nawa til TV 2.