Samfund

SAS genåbner syv flyruter mere fra København

Flyselskabet har oplevet en stigende efterspørgsel fra danskerne, efter regeringen i sidste uge lempede for rejsevejledningerne.

SAS åbner flere flyruter som reaktion på regeringens lempede rejsevejledninger.

Det oplyser flyselskabet tirsdag formiddag.

Det betyder, at man fra juli kan hoppe om bord på et SAS-fly i København og flyve til yderligere syv destinationer i Italien, Grækenland, Kroatien og Polen. Du kan se destinationerne i kortet herunder:

Desuden øger SAS antallet af flyvninger på ni populære ruter fra København:

  • Athen
  • Malaga
  • Nice
  • Oslo
  • Reykjavik
  • Færøerne
  • Stockholm
  • Chicago
  • New York

Stigende efterspørgsel efter lempede rejsevejledninger

I en pressemeddelelse skriver SAS, at de har oplevet en stigende efterspørgsel og interesse for rejser indenfor Europa.

- Derfor øger vi nu antallet af afgange på allerede annoncerede ruter og genåbner yderligere syv. Der er stadig tale om et meget begrænset trafikprogram, men i takt med at efterspørgslen langsomt vender tilbage, genåbner vi naturligvis flere ruter, siger Sille Beck-Hansen, fungerende pressechef hos SAS.

Den stigende interesse, som SAS oplever, er kommet, efter regeringen i sidste uge lempede yderligere på rejsevejledningerne.

Det betyder, at danskerne fra lørdag 27. juni ikke længere frarådes at rejse til en lang række EU-lande, hvis de lever op til krav om blandt andet en lav risiko for coronasmitte.

Coronasituationen og myndighedernes retningslinjer kan imidlertid hurtigt ændre sig, erkender Sille Beck-Hansen.

- Det her er jo en meget uvant situation for både SAS og resten af samfundet. Vi forstår godt, at det kan være svært for passagererne at planlægge rejser, og derfor har vi også ændret på vores ombookingsregler, så de er mere fleksible.

Ændrer ikke på varslede fyringer

Flyselskabet har tidligere meddelt, at de som følge af coronakrisen fyrer op til 5000 medarbejdere, heraf 1700 i Danmark.

Det ændrer den øgede aktivitet imidlertid ikke på.

- Det her ændrer desværre ikke på de tal, vi har meldt ud om de varslede opsigelser. Vores aktivitetsniveau er stadig lavt, og vi har for få opgaver og for mange medarbejdere, siger Sille Beck-Hansen.

Vil møde efterspørgslen

SAS har i løbet af juni gradvist genåbnet flere af de ruter, der har været lukket som følge af coronakrisen.

Også i sidste uge meddelte flyselskabet, at de ville åbne flere ruter, samt at de var klar til at møde danskernes og skandinavernes efterspørgsel.

Også Norwegian meddelte i sidste uge, at de fra 1. juli genåbner 76 flyruter i Europa og blandt andet 18 flyruter fra Danmark. Det gælder flyvninger til blandt andet Kroatien, Spanien og Grækenland.

En beslutning, som flyselskabet efterfølgende var glade for.

- Vi har set en helt fantastisk udvikling, siden vi onsdag meldte ud, at vi åbner 18 flyruter, sagde kommunikationschef hos Norwegian Andreas Hjørnholm mandag til TV 2.

Efterspørgslen på flyrejser er også noget, søgeportalerne har oplevet. Henover weekenden strømmede danskerne ind på rejsesøgeportalen Momondo, der oplevede en stigning i antal søgninger på 142 procent.