Samfund

Rift om rejsepas sender DSB's hjemmeside på overarbejde

I løbet af den første halve time blev der solgt 1000 rejsepas, der giver fri rejse i Danmark i otte dage.

Der er stor interesse 50.000 rejsepas, der giver mulighed for at rejse i sommerlandet i otte dage med tog, metro, bus og letbane. Prisen er 299 kroner.

Faktisk er interessen så stor, at der i løbet af den første halve time, fra salget gik i gang tirsdag morgen klokken 6.00, blev solgt 1000 pas.

DSB's pressevagt oplyser, at der er sket en overbelastning af systemet på grund af den store efterspørgsel. Kunder opfordres til at væbne sig med tålmodighed.

Del af sommerpakke

Allerede mandag aften glødede telefonen hos DSB med henvendelser fra folk, der ville sikre sig en sommerbillet.

Man har mulighed for at købe rejsepasset nu og kan bruge det i perioden 27. juni til 9. august.

Voksne kan tage to børn under 12 år med gratis.

Frirejsebilletterne er en del af en sommerpakke, der med 700 millioner kroner afsat af Folketingets partier skal sætte gang i forbruget efter udbruddet af coronavirus.

Aftalen blev præsenteret fredag med en række tiltag, der skal styrke turismen og aktiviteten i Danmark over sommeren.

Ud over rejsepassene er også gratis indenrigsfærger og rabat på kulturoplevelser en del af sommerpakken.

En million billige billetter

Desuden udbyder DSB i sommerperioden en million orangebilletter over Storebælt. Det er en type billet, der er markant billigere end standardbilletten.

Den offentlige transport har været hårdt ramt under coronakrisen, hvor myndighederne har rådet folk til at undgå myldretiden på grund af risiko for smitte med coronavirus.

Det er stadig ikke tilladt at stå i midtergangene i eksempelvis tog. Derfor følger der en pladsbillet med, når man køber et rejsepas eller en orangebillet.