Turismeerhverv: Ny pakke redder ikke vores sommer og efterår

Ny sommerpakke mangler tiltag, som kan sparke gang i omsætningen og forhindre konkurser, mener Horesta.

Den nye sommerpakke sender danskerne ud i landet, men den redder ikke sommeren og efteråret for turisme- og oplevelsesbranchen.

Sådan lyder det fra Horesta, som er brancheforening for hotel-, restaurant- og turisterhvervet.

Pakken indeholder ikke tiltag, som kan sætte gang i omsætningen, siger politisk direktør Kirsten Munch i en pressemeddelelse.

Den bidrager heller ikke til at forhindre den bølge af konkurser og afskedigelser, som Horesta forudser vil indtræffe, når hjælpepakkerne udfases.

- Og det må politikerne forholde sig til, inden de selv forsvinder på sommerferie, siger Kirsten Munch.

- Umuligt at drive forretning

Sommerpakken giver blandt andet mulighed for billigere færger og et rejsepas for 299 kroner til otte dages fri rejse med kollektiv transport.

Ifølge Horesta er turisme- og oplevelsesbranchen fortsat meget hårdt ramt af coronakrisen.

- Vores erhverv er underlagt en lang række restriktioner, som gør det umuligt for os at drive vores forretninger og tjene vores egne penge.

- Herunder grænserestriktioner, som stiller krav til udenlandske turister om, at de skal sove her minimum seks nætter, før de får lov til at komme ind i landet.

- Det afskærer reelt hotelerhvervet fra udenlandske overnatninger, fordi udenlandske turister i gennemsnit kun overnatter 2,2 nætter på hotel, lyder det fra Kirsten Munch.