Samfund

Smidt på porten i januar: Kristian Jensen får nye ordførerskaber

Ved en intern rokade i Venstre har den tidligere næstformand Kristian Jensen igen fået ordførerposter.

Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen er ved en konstituering blevet hentet tilbage i ordførerflokken.

Af en pressemeddelelse fredag fremgår det, at han er blevet ordfører for fri- og efterskoler samt ordfører for bæredygtighed og verdensmål.

Kristian Jensen blev i januar frataget alle sine ordførerposter, efter at han foreslog en større økonomisk reform uden at orientere ledelsen i partiet.

Forslaget gik blandt andet på at øge beskatning på CO2-udledning, investeringer i infrastruktur samt ændringer i SU og seniorjobordningen.

Kristian Jensen fremsatte forslaget i Jyllands-Posten og fortalte ærligt, at han ikke havde orienteret partiets ledelse om sine planer.

Cirka to timer efter at interviewet blev lagt på Jyllands-Postens hjemmeside, oplyste Venstre, at Kristian Jensen var blevet frataget alle ordførerskaber og udvalgsposter.

Flere ordførerskaber

Siden da har Kristian Jensen fået plads i tre udvalg blandt andet Folketingets børne- og undervisningsudvalg. Nu får han så nogle ordførerskaber til følge.

Den interne rokade af ordførerposterne i Venstre er blevet udløst af, at partiets formand, Jakob Ellemann-Jensen, ikke længere skal være gruppeformand for partiets folketingsgruppe.

Det skal Karsten Lauritzen, der så til gengæld ikke skal være forsvarsordfører længere. Det skal i stedet tidligere minister Lars Christian Lilleholt. Han var tidligere turismeordfører.

Den interne rokade medfører også, at den tidligere minister Tommy Ahlers bliver klimaordfører permanent. Han har varetaget posten midlertidigt hidtil.

Der er også blevet skiftet på posten som socialordfører. Her har Marie Bjerre erstattet Anni Mathiesen, som skal være ordfører for turisme.