Coronavirus

Ny smitte i Hjørring - klasser sendt hjem resten af skoleåret

Flere skoler og et plejehjem er ramt af coronavirus i Hjørring.

To klasser på Lundergårdskolen i Hjørring er sendt hjem resten af skoleåret, fordi to elever er konstateret smittet med coronavirus.

Det oplyser skolelederen til DR Nordjylland.

Det drejer sig om et søskendepar, der går i hver deres 2. klasse.

Søskendeparret er langtfra de eneste, der er blevet testet positiv i kommunen den seneste tid.

I løbet af denne her uge er 36 beboere og ansatte på plejehjemmet Vendelbocentret konstateret smittet med covid-19 - derudover er ti medarbejdere hjemsendt med symptomer, skriver TV 2 Nord og Nordjyske.dk.

Smitten har også ramt to skoler i kommunen, Bagterp Skole og Højene Skole. På Bagterp Skole er der tidligere på ugen blev konstateret to elever smittet, mens der tale om én elev på Højene Skole.

Plan for smittesporing

På grund af smittespredningen i kommunen har Styrelsen for Patientsikkerhed sammen med Hjørring Kommune iværksat en plan for smitteopsporing for at afdække, om der er flere smittede i kommunen.

Generelt har Nordjylland gennem de seneste uger og dage oplevet en opblusning i antallet af smittede. Udover smitten på plejehjem og skoler i Hjørring er der også konstateret smitte på en minkfarm i Vendsyssel.

I nabokommunen Frederikshavn er 12 klasser tidligere på ugen sendt hjem fra skole for at mindske smitterisiko, efter at flere elever har spillet fodbold med en smittet elev.