Norwegian-formand om genåbning: - Vi flyver kun, hvis vi tror, vi kan tjene penge

Norwegian forventer, at folk er villige til at flyve til lande, som Udenrigsministeriet ellers frar√•der ikke-n√łdvendige rejser til.

Om 14 dage kan man igen flyve fra K√łbenhavn til en r√¶kke destinationer med Norwegian.

If√łlge danske Niels Smedegaard, der er bestyrelsesformand i Norwegian, er gen√•bningen af ruterne dels drevet af en eftersp√łrgsel fra kunderne.

- Nu fors√łger vi med det her antal flyvninger for at teste eftersp√łrgslen, og s√• kan vi relativt hurtigt √•bne yderligere op. Hvis der er mere eftersp√łrgsel, kan vi inds√¶tte flere fly, siger Niels Smedegaard til TV 2.

Onsdag annoncerede luftfartsselskabet, at 17 ruter ud af K√łbenhavn og √©n fra Billund gen√•bner, selvom Udenrigsministeriet fortsat frar√•der ikke-n√łdvendige rejser til alle andre lande end Tyskland, Norge og Island.

Samlet set vil Norwegian fra 1. juli åbne for 76 ruter i og ud af Skandinavien fordelt på 20 fly. Men det er fortsat markant under Norwegians fulde kapacitet, understreger bestyrelsesformanden.

- Med det her program taler vi stadig om noget, der ligner 15 procent af vores samlede flåde. Så der er lang vej til en normalisering, men det er vigtigt for os at komme i gang igen, siger Niels Smedegaard.

Her flyve Norwegian hen fra 1. juli

Fra K√łbenhavn:

 • Aalborg (19 afgange om ugen)
 • Oslo (7 afgange om ugen)
 • Stockholm (6 afgange om ugen)
 • London (6 afgange om ugen)
 • Malaga (4 afgange om ugen)
 • Alicante (3 afgange om ugen)
 • Nice (3 afgange om ugen)
 • Palma de Mallorca (2 afgange om ugen)
 • Amsterdam (2 afgange om ugen)
 • Barcelona (2 afgange om ugen)
 • Berlin (2 afgange om ugen)
 • Budapest (2 afgange om ugen)
 • Edinburgh (2 afgange om ugen)
 • Krakow (2 afgange om ugen)
 • M√ľnchen (2 afgange om ugen)
 • Split (1 afgang om ugen)
 • Chania (1 afgang om ugen)

Fra Billund

 • Oslo (4 afgange om ugen)

Ikke-n√łdvendige rejser frar√•des stadig

Norwegian har tidligere meldt ud, at de f√łrst regnede med at flyve fra danske lufthavne igen til n√¶ste √•r. Men i takt med, at rejserestriktionerne rundt omkring i Europa er blevet l√łftet i nogen grad, har deres konkurrenter gjort sig klar til at flyve passagerer igen.

I Danmark frar√•der Udenrigsministeriet fortsat alle ikke-n√łdvendige rejser til udlandet bortset fra til Tyskland, Norge og Island frem til 31. august. Trods anbefalingerne er det dog ikke ulovligt eller umuligt for danskere at rejse til andre lande, og for eksempelvis forretningsrejsende g√¶lder andre retningslinjer.

Men trods myndighedernes anbefalinger har Norwegian kunne se en interesse for at komme til de lande, Udenrigsministeriet i √łjeblikket frar√•der alle ikke-n√łdvendige rejser til.

- Vi kan se en eftersp√łrgsel, men p√• de fleste ruter snakker vi nu to-tre afgange om ugen, hvor der m√•ske tidligere var en daglig afgang. Vi tror p√•, at vi med to-tre afgange om ugen kan opretholde den n√łdvendige indtjening. Vi flyver kun, hvis vi tror, vi kan tjene penge, siger Niels Smedegaard.

Rejsevejledninger kan blive ændret

Den danske regering har tidligere meldt ud, at den er i dialog med Sverige og Finland om at åbne grænserne for turister. Derudover har udenrigsminister Jeppe Kofod (S) i et svar til Folketinget oplyst, at rejsevejledningerne kan blive ændret tidligere end ellers planlagt:

- For andre faser i genåbningen har det været muligt at fremrykke datoer og åbne hurtigere. Det kan også blive aktuelt for rejsevejledningerne, såfremt situationen tillader det, skrev Udenrigsministeriet.

Tirsdag oplyste statsminister Mette Frederiksen (S) i Folketinget, at regeringen arbejder p√• at opstille nogle objektive kriterier for, hvorn√•r et land er sikkert nok til, at dets borgere kan bes√łge Danmark og omvendt.