Coronavirus

Endnu en person mistænkes for snyd med corona-hjælp

Politiet har den seneste tid anholdt flere for svindel med corona-hjælpepakke. Onsdag er 29-årig anholdt.

En 29-årig ejer af en virksomhed er onsdag blevet anholdt og sigtet for svindel med lønkompensation, oplyser Københavns Politi på Twitter.

Manden sigtes for svindel for cirka 430.000 kroner. Han fremstilles onsdag i et grundlovsforhør.

Politiet har fundet flere personer, som det mistænker for at have snydt med hjælpepakkerne.

Blandt andet blev en 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder i et selskab i byggebranchen også fremstillet i et grundlovsforhør onsdag. Det skete i Retten i Nykøbing Falster.

De sigtes for svig af særlig grov karakter med offentlige midler for cirka 1,7 millioner kroner ved at udnytte ordningen med lønkompensation.

Senioranklager Rune Jensen fortæller, at de to er blevet varetægtsfængslet ind til 6. juli.

De nægtede sig begge skyldige ved retsmødet, der blev holdt for lukkede døre. Kvinden har kæret beslutningen om fængsling til landsretten, mens manden har taget forbehold for at kære.

Flere sigtet for svindel

Ordningen med lønkompensation er en del af hjælpepakkerne til erhvervslivet, som er vedtaget på grund af coronakrisen.

Lønkompensationen indebærer, at virksomheder kan få betalt en del af lønnen til ansatte, som ellers stod til at blive fyret.

Ifølge ordningen er det en betingelse, at de ansatte ikke arbejder, mens det offentlige betaler den ekstraordinære støtte.

Foruden de to grundlovsforhør onsdag er flere tidligere blevet varetægtsfængslet på grund af mistanke om snyd med hjælpepakkerne.

Tidligere i juni blev en 32-årig mandlig direktør fra Greve varetægtsfængslet i fire uger. Han skal have søgt staten om knap 220.000 kroner i lønkompensation for medarbejdere, som han ikke havde. Han nægter dog bedrageri.

En 57-årig mand blev i maj i Københavns Byret varetægtsfængslet og sigtet for uberettiget at få udbetalt i alt 1,2 millioner kroner. Han fik tirsdag forlænget sin fængsling i fire uger mere. Han nægter sig også skyldig.