Coronavirus

Københavns Lufthavn undgår massefyringer henover sommeren

Op mod 2200 i Københavns Lufthavn er hjemsendt på lønkompensation.

Københavns Lufthavns 2200 medarbejdere undgår massefyringer over sommeren. Det vil lufthavnen tirsdag eftermiddag orientere medarbejderne om, erfarer TV 2.

Det var ellers ventet, at lufthavnen også måtte begynde at fyre ansatte, efter lufthavnens største kunde SAS meddelte, at man ville fyre 1700 SAS-medarbejdere i Danmark.

Dermed er lufthavnens medarbejderes job reddet frem til 29. august, som er den sidste forlængelse af den midlertidige ordning omkring lønkompensation til virksomheder, der sender ansatte hjem med løn.

I alt har Københavns Lufthavn 2500 medarbejdere, og modsat mange andre virksomheder kan lufthavnen ikke sende alle ansatte hjem. Som kritisk infrastruktur skal lufthavnen holde åbent for fragt og for at kunne understøtte de fly, der trods alt flyver.

Derfor har Københavns Lufthavne gjort brug af den fleksible lønkompensationsordning, hvor medarbejdere i rotation skiftevis har været hjemsendt og været kaldt på arbejde.

- Vores mål har gennem hele krisen været at bevare så mange arbejdspladser som muligt, selv om vi har meget få fly, der afgår. Derfor er vi glade for ordningen med lønkompensation, som helt konkret har været med til at redde arbejdspladser i Københavns Lufthavn – og at det har været muligt for os at finde løsninger, så vi kan fortsætte med at bruge ordningen henover sommeren og indtil udgangen af august, siger HR-direktør Københavns Lufthavn, Kirstine Bergenholtz, til TV 2.

Få åbninger gør en stor forskel

Beslutningen om at forlænge den nuværende ordning, hvor op mod 2200 ansatte - svarende til 1600 fuldtidsstillinger - er hjemsendt på lønkompensation, kommer efter, lufthavnen havde udtrykt ønske om en mere fleksibel model.

Det betyder, at lufthavnen kan betale fuld løn til medarbejdere i tre uger i stedet for ferie. Ordningen giver derfor mulighed for, at lufthavnen kan planlægge bedre, indtil trafikken begynder at vende tilbage.

- Vi kan allerede nu se, hvordan grænseåbninger er helt afgørende for, hvornår passagererne vender tilbage. Inden vi mandag åbnede for passagerer til og fra Norge, Island og Tyskland havde vi en procent af af vores normale trafik – i går steg det tal til syv procent. Så bare få åbninger gør en stor forskel, siger Kirstine Bergenholtz.