Coronavirus

Elev i 7. klasse smittet med coronavirus - klasse sendt hjem resten af skoleåret

Hjørring Kommune har udviklet sig til at være et nyt dansk epicenter, og nu er smitten konstateret på en skole i nabokommunen.

En elev i 7.y på Privatskolen i Frederikshavn er blevet konstateret smittet med covid-19, og det betyder, at hele 7. klassen nu sendes hjem resten af skoleåret.

Det fortæller skoleleder Flemming Horsfeldt til TV 2.

Elevens mor ringede lørdag aften til skolelederen for at fortælle, at hun var blevet testet positiv for virussen. Hun har både et barn i 7. og 9. klasse, og begge klasser blev derfor sendt i isolation.

Hele 7.y skal testes

De to børn blev mandag testet for covid-19, men kun 7. klasseseleven viste sig at bære smitten.

- Alle eleverne i klassen skal testes snarest og er fortsat i isolation derhjemme. Når de har et resultat, skriver de det til deres klasselærer, siger Flemming Horsfeldt.

Den nordjyske testkapacitet er dog under pres for tiden, hvor nabokommunen Hjørring har udviklet sig til være et nyt dansk epicenter. Det er her, eleverne skal testes, men på grund af ventetid har alle eleverne nu fået besked på at blive hjemme resten af skoleåret.

Vil ikke skyde gråspurve med kanoner

Søskende til de hjemsendte elever samt alle lærere, der har undervist dem, skal også testes for coronavirus. Først når de har en negativ coronatest, må de komme tilbage på skolen.

Alle andre klasser og lærere, der ikke har undervist den coronasmittede elev, fortsætter som normalt.

Lærerne opfordres til at blive testet, men hvorvidt eleverne skal testes, lader skolelederen være op til forældrene.

- Det handler om hele tiden at vurdere, om jeg skyder gråspurve med kanoner, og da de ikke har været i nær kontakt, er det ikke noget, jeg vil anbefale. Men forældrene kan jo godt vælge at gøre det, selvom jeg ikke vurderer, at det er nødvendigt, siger Flemming Horsfeldt.

Drengen i 7. klasse spiller fodbold i den lokale klub Bangsbo Freja og har ifølge Kanal Frederikshavn oplyst sin træner om, at han er testet positiv. På den baggrund har klubben i dag aflyst U14-træningen.