Coronavirus

Nye retningslinjer: Danskere må gerne rejse til storbyer

Det sker, efter regeringen nu tillader turister at overnatte i København og på Frederiksberg.

Udenrigsministeriet ændrer retningslinjerne, så danskere alligevel gerne må rejse til byer med 750.000 indbyggere.

Det oplyser direktøren i Udenrigsministeriets Borgerservice, Erik Brøgger Rasmussen.

- Vores rejsevejledninger følger jo i høj grad reglerne for indrejse, og samtidig med, at vi tillader turister at overnatte i København og på Frederiksberg, så ophæver vi også rådet om, at danskerne skal holde sig fra byer med mere end 750.000 indbyggere, skriver han i en mail til TV 2.

- Jeg kan sagtens forstå, det skaber usikkerhed. Men corona er usikkert, og alt ændrer sig dag for dag. Ingen ved, hvordan kurven vil udvikle sig. I nogle lande går det bedre, og samtidig er der lande, hvor det går den anden vej. Virus er her fortsat. Vi vil gerne åbne så hurtigt som muligt, men det skal være forsvarligt, skriver han.

Fra på mandag ændres rejsevejledningerne, så det igen bliver muligt at rejse til Tyskland, Norge og Island, uden at skulle i 14 dages karantæne, når man vender retur.

Ændrer råd efter tilladelse til at overnatte i København

Hidtil har det været frarådet, at man rejste til store byer i disse lande. Men det gælder ikke længere.

Meldingen kommer, kort efter at regeringen fredag eftermiddag har oplyst, at turister fra Tyskland, Norge og Island alligevel godt må overnatte i København og på Frederiksberg.

- Vores rejsevejledninger følger jo i høj grad også reglerne for indrejse, og samtidig med, at vi tillader turister at overnatte i København og på Frederiksberg, så ophæver vi også rådet om, at danskerne skal holde sig fra byer med mere end 750.000 indbyggere, siger Erik Brøgger Rasmussen til Politiken.

Måske flere ændringer

Det bliver muligvis ikke den eneste ændring, som Udenrigsministeriet kommer til at lave i rejsevejledningerne over sommeren. Sidst i maj lød det, at ikke-nødvendige rejser til alle andre lande end Tyskland, Island og Norge var frarådet frem til 31. august.

Men torsdag aften åbnede udenrigsminister Jeppe Kofod (S) på DR1 for, at der kan komme ændringer i anbefalingerne inden da. Erik Brøgger Rasmussen kan ikke svare på, hvilke yderligere lande der vil kunne blive åbnet for at rejse til.

- Hvis vi åbner mere op, så ved jeg ikke, hvor vi starter. Men vi kigger på Europa først og fremmest, siger han til Politiken.