Samfund

OVERBLIK: Din forsikring dækker måske ikke, hvis du trodser rejsevejledning

Både Udenrigsministeriet og forsikringsselskaberne opfordrer til, at danskerne bliver hjemme fra de frarådede lande.

Mange lande rundt om i verden er begyndt at lempe på restriktionerne og åbne grænserne, som ellers har været lukket på grund af coronapandemien.

Alligevel fraråder Udenrigsministeriet i Danmark stadig alle ikke-nødvendige rejser til andre lande end Tyskland, Island og Norge frem til foreløbig 31. august.

Derfor kan danskerne løbe ind i forsikringsproblemer, hvis de vælger at se stort på myndighedernes anbefalinger og holde fast i deres sommerferieplaner. Det er nemlig i så fald ikke alle forsikringer, der dækker skaderne på rejserne - heller ikke hvis ulykken intet har med coronavirus at gøre.

Samtidig fraråder alle forsikringsselskaberne - i tråd med Udenrigsministeriet - at kunderne trodser myndighedernes vurdering.

TV 2 har kigget nærmere på, hvorvidt otte af de største danske forsikringsselskaber stadig dækker, hvis uheldet skulle være ude på rejsen.

Se dem i listen herunder:

Forsikringsselskabernes dækning på udlandsrejser

 1. Alm. Brand

  En rejseforsikring hos Alm. Brand dækker som udgangspunkt som normalt - også hvis kunden trodser Udenrigsministeriets anbefalinger.

  På forsikringsselskabets hjemmeside står der:

  - Forsikringen dækker også udgifter til hospitalsbehandling, hvis du smittes med coronavirus. Der kan dog være situationer, hvor man på grund af forholdene på destinationen ikke kan få den nødvendige hjælp og behandling.

  Læs mere her.

 2. Topdanmark

  Hos Topdanmark er kunden dækket inden for EU samt i Schweiz og Lichtenstein. Samtidig yder forsikringsselskabet også hjælp i forbindelse med corona. Det fremgår af deres hjemmeside: 

  - Rejseforsikringen dækker ekstraordinært, hvis du bliver akut syg eller kommer til skade – også hvis du bliver smittet med coronavirus og får brug for behandling eller hjemtransport, står der. 

  Læs mere her.

 3. Codan

  Vælger man at trodse myndighedernes anbefalinger, vil der ikke være hjælp at hente hos Codan, hvis coronavirussen rammer. 

  Hverken skader i relation til virussen eller merudgifter - som indlæggelse på privathospital - vil blive kompenseret. 

  Udover det dækker forsikringen normalt. 

  Læs mere her.

 4. Gjensidige

  Har man forsikring hos Gjensidige, er man dækket som normalt.

  Dog gør selskabet på deres hjemmeside opmærksom på, at der kan være "enkelte tilfælde relateret til corona-pandemien, som ikke vil være dækket". 

  Læs mere her.

   

 5. Tryg

  Hos Tryg dækker forsikringen på normal vis - dog ikke i forbindelse med corona. 

  I et svar til TV 2 skriver de:

  - Forsikringen dækker ikke sygdom relateret til covid-19, og er man rejst afsted til et land, hvortil Udenrigsministeriet fraråder rejser, vil forsikringen ikke dække evakuering eller eksempelvis ufrivilligt ophold, hvis man strander i landet, fordi udrejse ikke er muligt.

 6. IF

  Hos IF dækker forsikringen ikke, hvis kunden vælger at rejse til et land, som Udenrigsministeriet fraråder at rejse til. 

  På deres hjemmeside står der: 

  - Vælger du alligevel at rejse under den nuværende rejsevejledning, dækker rejseforsikring ikke. Det gælder både dækning af coronarelaterede hændelser og andre skader, der måtte ske på ferien.

  Læs mere her.

 7. Europæiske

  Er man forsikret gennem Europæiske, bliver det også på eget ansvar at rejse ud i verden til de lande, som endnu er frarådede af Udenrigsministeriet. 

  Forsikringen dækker som normalt i de lande, hvor unødvendig indrejse ikke frarådes. 

  Læs mere her.

 8. Gouda

  Gouda er en del af Gjensidige og har derfor samme retningslinjer. 

  Med forsikring her er kunden dækket som normalt. 

  Dog gør selskabet på deres hjemmeside opmærksom på, at der kan være "enkelte tilfælde relateret til corona-pandemien, som ikke vil være dækket". 

  Læs mere her.