Coronavirus

Københavns Politi indfører opholdsforbud to steder

Forbuddet gælder frem til 4. juni klokken 18.00.

Pinsesolen dansede i weekenden og mandag, hvor mange danskere havde fri.

Og det fik tusindvis af danskere til at valfarte til strand- og havneområder overalt i landet. Ikke mindst i Københavns Nordhavn, hvor flere hundrede lå side om side.

Det har nu fået Københavns Politi til at indføre et opholdsforbud på Sandkaj og Göteborg Plads fra dags dato og frem til 4. juni klokken 18.00.

Det er dog fortsat tilladt at gå en tur gennem zonen, skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Vi har de seneste dage set rigtig mange borgere, der er strømmet til området langs Sandkaj og Göteborg Plads for at nyde det gode vejr. Desværre oplever vi, at der er for mange, der ikke følger sundhedsmyndighedernes generelle anbefalinger for at begrænse smittefaren fra covid-19, og derfor etablerer vi nu et opholdsforbud i området, siger Københavns politidirektør Anne Tønnes.

Vil oprette to nye badeområder

Københavns Politi oplyser, at de vil være massivt til stede de næste dage, og at forbuddet kan forlænges, hvis det findes nødvendigt.

Lige overfor Sandkaj ligger Marmorbyen. Marmorbyen er ikke omfattet af opholdsforbuddet, og derfor kan man tirsdag stadig se masser af badegæster, der nyder solen. TV 2 har spurgt Københavns Politi, om de er opmærksomme på det og har fået følgende svar på mail:

- Vi er opmærksomme på, at københavnerne søger mod forskellige pladser, når vejret er godt. Derfor har vi særligt fokus på at vejlede om og håndhæve forsamlingsforbuddet. Vi har netop udstedt et opholdsforbud på Sandkaj i Nordhavn, fordi vi kunne se, at borgerne ikke efterkom vores vejledning om at søge hen, hvor der ikke er mange mennesker. Det samme kan vi gøre andre steder i byen, hvis vi vurderer, at det er nødvendigt

5. maj foreslog Radikale Venstre på Københavns Rådhus, at man udvidede antallet af badezoner i København for at sprede de badeglade gæster ud. Og forbuddet tirsdag "sætter fingeren lige der, hvor det gør allermest ondt".

Men spørger man partiet i dag er flertallet og pengene på rådhuset fundet, og der kan være godt nyt på vej til Københavnerne:

- Vi har fundet midler til at udvide med to ekstra badezoner. Torsdag vedtages overførslesforhandlingerne, hvor midlerne frigives, og så kan det kun gå for langsomt med at oprette dem – selvfølgelig inden sommerferien, siger Annelie Rasmussen, der er gruppeformand for Radikale Venstre i Københavns Borgerrepræsentation til TV 2.

Hun nævner både et område ved Ofelia Kaj samt Inderhavnsbroen som potentielle nye badeområder.

Opholdsforbud flere gange

Opholdsforbuddet indføres som et tiltag for at håndhæve forsamlingsforbuddet, der betyder, at man ikke må samles i grupper på over 10 personer. Tiltagene skal mindste risikoen for smitte med coronavirus.

Forsamlingsforbuddet gælder frem til 8. juni, hvor det kan hæves til 30-50 personer, hvis smitten er under kontrol.

Der har tidligere været indført opholdsforbud på Islands Brygge i København og på Rømø.

Østjyllands Politi oplyser kort efter klokken 14.00, at de vil være til stede ved Den Permanente og Bellevue, hvor der mandag var mange badende. Hvis der bliver for fyldt, vil man blive afvist, lyder det: