Coronavirus

Ministerium justerer kravet til antal overnatninger for turister

Arkivfoto. John Randeris / Ritzau Scanpix

Kravet om seks overnatninger sænkes til fem overnatninger den første uge. Man skal dog stadig have papir på seks overnatninger.

Udenlandske turister, der har bestilt ferie i Danmark, vil også blive lukket over grænsen 15. juni, selvom de kun kan nå fem overnatninger.

Det oplyser Justitsministeriet til TV 2.

Kravet til turister er ellers, at de skal kunne fremvise dokumentation for et ophold på mindst seks dage i Danmark for at komme ind i landet.

Det gav dog anledning til problemer i den første uge efter den delvise genåbning af grænsen, fordi de udenlandske turister først bliver lukket ind mandag 15. juni.

Præciserer regler

Mange sommerhuse udlejes fra lørdag til lørdag, og dermed kan turister, der har bestilt ferie frem til lørdag 20. juni, altså ikke nå seks overnatninger.

Det er den udfordring, der nu får Justitsministeriet til at præciserer reglerne.

- Justitsministeriet oplyser, at turister fra Tyskland, Norge eller Island, der har bestilt ferie i Danmark fra den 13. til den 20. juni, godt kan komme ind i Danmark den 15. juni på trods af, at turisterne alene skal opholde sig i fem nætter, skriver ministeriet i en mail til TV 2.

Det gælder dog stadig, at turisterne skal have booket mindst seks nætters overnatning, selvom de kun kan nå fem.

- Turisterne skal fortsat kunne fremlægge dokumentation ved grænsen for et ophold på minimum seks dage, men de vil få lov til indrejse, selvom der ved åbningen den 15. juni kun er fem dage af bookningen tilbage, fremgår det af mailen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) meddelte fredag på et pressemøde, at den danske grænse kan åbne for tyskere, nordmænd og islændinge, ligesom danskere kan rejse på ferie til Tyskland, Norge og Island.

Her er kravene til udenlandske turister i Danmark:

  • De skal dokumentere, at de har booket et ophold i Danmark udenfor København, og de skal have booket mindst seks overnatninger i sommerhus, campingplads, på hotel eller lignende.
  • De må gerne tage på ture til København, men ikke bo i hverken København eller Frederiksberg Kommune.
  • Der vil blive lavet stikprøvetests ved grænsen og opstillet mobile teststationer populære steder i sommerlandet. Men det vil dog ikke være et krav for at indrejse i Danmark, at man lader sig teste.
  • Hvis en udlænding, der ønsker indrejse, viser tydelige sygdomstegn, som for eksempel hoste, tegn på feber eller lignende, vil vedkommende blive afvist.
  • Og alle udenlandske turister vil få information om de danske coronaretningslinjer, når de kommer hertil.

Først på den anden side af sommerferien forventer regeringen at åbne for de øvrige Schengen-lande og Storbritannien.

Danmark fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til verdens øvrige lande frem til 31. august.