Coronavirus

Overblik: Se, hvornår danskernes foretrukne 5 rejsemål åbner for turister

Mens mange europæiske lande åbner deres grænser 15. juni, har nogle valgt at vente længere.

Selvom salget af rejser til sydens sol og varme så småt er ved at tage fart igen, holder den danske rejsebranche vejret.

Regeringen har nemlig varslet, at den senest fredag vil præsentere en plan for en gradvis genåbning af sommerturismen - og det kan måske betyde, at Udenrigsministeriets rejsevejledninger bliver lempet. Lige nu frarådes alle ikke-nødvendige rejser.

Sker det, kan det igen blive muligt at flyve til danskernes feriefavoritter som Grækenland, Frankrig og Spanien. Men hvornår planlægger de at åbne deres grænser for turister igen? Få overblikket her:

Hvornår åbner danske feriefavoritter for turisme?

 1. Spanien

  Spanien er det absolut mest populære rejsemål blandt danske turister, og det næstmest besøgte land i verden. Men det er også et af de lande, der har været hårdest ramt af covid-19.

  Siden marts har landet været lukket for turister udefra, men lørdag annoncerede premierministeren, Pedro Sanchez, at Spanien fra 1. juli igen er klar til at byde turister velkomne.

  - Vi sender alle en besked i dag. Spanien venter dig fra juli, sagde han blandt andet.

  Der er store udsving i de spanske smittetal, og så sent som onsdag mistede 39 mennesker livet til coronavirus.

 2. Italien

  Italien har været det hårdest ramte land i Europa under coronakrisen, og selvom store dele af erhvervslivet er dybt afhængig af indtægterne fra turister, har grænserne i månedsvis været næsten hermetisk lukkede.

  Nu er smitten kommet væsentligt mere under kontrol, og derfor åbnes Italien for turister 3. juni.

  Der registreres dog stadig hver dag hundredvis af nye smittetilfælde og onsdag mistede 117 livet på grund af coronasmitte.

 3. Grækenland

  Selvom Grækenlande kun adskilles fra Italien af et smalt stræde, er det et af de lande i verden, der har haft det laveste antal smittede med coronavirus.

  Alligevel har landet været lukket for turister, men ifølge landets premierminister, Kyriakos Mitsotakis, slutter det 15. juni. Det annoncerede han sidste uge i en tv-tale.

  - Lad os gøre denne sommer til en epilog for krisen, sagde han blandt andet.

  For en sikkerheds skyld indførers der dog stikprøvetest for coronavirus ved ankomsten til de mest populære destinationer.

 4. Tyskland

  Ligesom Danmark og Grækenland er Tyskland lykkedes med at holde coronamsitten under kontrol.

  Selvom det samme ikke er tilfældet i mange andre europæiske lande, planlægger man alligevel at åbne de tyske grænser for borgere fra resten af EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz 15. juni. Det skriver Berlingske.

  Det sker dog kun på betingelse af, at smittespredningen både i Tyskland og i de enkelte lande holder sig under 50 per 100.000 indbyggere per uge.

 5. Frankrig

  Mens mange andre europæiske nationer er blevet enige om at åbne grænserne i midten af næste måned, har man i Frankrig valgt en mere forsigtig vej.

  Indtil videre er der ikke blevet fastsat en dato for en genåbning for danske turister, men man forventer i stedet at revurdere sine indrejseregler 15. juni.

  Frankrig har været forholdsvis hårdt ramt af coronavirussen, men hvor nabolandet Spanien har hele 58 dødsfald per 100.000 indbyggere, er tallet i Frankrig kun 43, mens antallet af nye tilfælde langsomt falder.