Vilde billeder fra hele verden viser, hvordan corona har pĂĄvirket vores samfund

Hjemløse, der ligger inden for optegnede båse, og fodspor, der anviser, at du skal trække vejret ind mod væggen. Løsningerne i coronakrisen er mange.

Det er noget, man lægger mærke til, når samfundet skal coronasikres.

Noget af det første, der poppede op i vores hverdag, var striberne på gulvet i supermarkedet, der med to meters afstand huskede os på at give plads til hinanden.

Så kom der små sedler på hvert andet sæde i nogle udvalgte busser og færger. Og nu åbner Claus Meyer-koncernen små drivhuse, hvor gæsterne kan sidde overfor hinanden og spise - ugeneret af andres spytpartikler, imens nogle taxaer opsætter plexiglas mellem passager og chauffør.

Danmark er ikke alene om at bruge visuel kommunikation, når mennesker skal huskes på at holde afstand. Og det er der en god grund til, forklarer adfærdsforsker Pelle Guldborg Hansen.

- Når man bruger for eksempel streger til at guide folk i deres adfærd, så kommer vi udenom et centralt problem, der kan være ved skrevne anvisninger. Nemlig, at skrevne regler kan gradbøjes og fortolkes. Når der er en firkant på græsset på Islands Brygge, så kan vi selv se, hvor vi skal sidde. Og andre kan også se, at vi overholder retningslinjerne, forklarer han.

Optegnede regler på jorden kan altså fjerne tvivl. Og det kan også være med til at påminde os om reglerne.

Hvilke farver, der bliver brugt, er dog ikke ligegyldigt, forklarer Pelle Guldborg Hansen.

- I Københavns lufthavn lavede vi en test med henholdsvis mørkegrøn og neongrøn tape. Med den neongrønne fulgte 50 procent flere anvisningerne, siger han.

Nedenfor har vi samlet et galleri over visuel vejledning af borgerne i social afstand.