Samfund

Gymnasieeleverne skal tilbage på skolebænken

De ældste elever på de gymnasiale uddannelser får selskab af de yngre elever som led i genåbningen af Danmark.

Folketingets partier har besluttet, at elever i 1. og 2.g samt 1.hf kan komme tilbage i skole. Højskolerne åbner også.

Det fremgår af den aftale, som Folketingets partier er nået frem til i forbindelse med udvidelsen af fase 2 i genåbningen af Danmark.

Statsminister Mette Frederiksen (S) siger, at alle elever, der endnu ikke er tilbage i skole, nu får lov til at vende tilbage på deres uddannelse.

Har været hjemsendt siden 11. marts

Siden statsminister Mette Frederiksen (S) 11. marts annoncerede en omfattende nedlukning af samfundet, har blandt andet 1. og 2-.g'erne været væk fra gymnasierne.

De har i stedet modtaget fjernundervisning.

Tidligere under genåbningen fik 3-.g'erne lov til at vende tilbage til skolebænken. Det skete midt i april, hvor også elever på andet og sidste år af hf-uddannelsen kom tilbage.

Eleverne i 1. og 2.g samt 1.hf-elever blev derimod tidligere under genåbningen stillet i udsigt, at de ikke kunne komme i skole før efter sommerferien.

Som tiden er gået, og coronasmittetallene har set gode ud, er der også kommet pres på politikerne for at åbne op for disse elever.

Højskoler åbner også

Interesseorganisationen Danske Gymnasier har presset på for at få eleverne tilbage, om det så bare skulle være for nogle timer om ugen.

Eleverne savner deres venner, og de har savnet en mere fast struktur i deres skoledag, lyder argumentationen.

Også højskolerne åbner tidligere end ventet.

Højskolerne, der egentlig forventedes at skulle indgå i fase 3 med åbning fra 8. juni, kan også åbne tidligere op.