Coronavirus

28 ansatte på to sygehuse sendt hjem i karantæne

Regionshospital Nordjylland i Hjørring. Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Alle 28 vil blive testet inden for de kommende fire dage, oplyser sygehusdirektøren til TV 2.

Regionshospital Nordjylland i Hjørring og Aalborg Universitetshospital har mandag sendt til sammen 28 medarbejdere hjem.

Det oplyser Regionshospital Nordjyllands direktør til TV 2.

Det skyldes, at de ansatte har været i kontakt med en patient, som er testet positiv for covid-19, og som blev overflyttet fra Aalborg Universitetshospital til sygehuset i Hjørring - uden at have været isoleret.

- De 28 ansatte er blevet sendt hjem, indtil vi er sikre på, at det er dødt virus fra en tidligere coronainfektion, der er slået ud i testen, siger hospitalsdirektør Henrik Larsen til TV 2.

Statens Serum Institut skal undersøge nærmere

Patienten havde været indlagt over en længere periode med covid-19 og var testet negativ med flere dages mellemrum, og det var derfor vurderingen, at han ikke længere kunne smitte og derfor ikke havde behov for isolation.

I Hjørring fik patienten det dog værre, og han blev testet for flere ting - herunder coronavirus.

Officielt er ingen danskere testet positiv for covid-19 to gange, og mange forskere vurderer da også, at man er immun efter et sygdomsforløb. Ingen ved dog, om det varer ved. Regionshospitalet har informeret Statens Serum Institut, der nu vil undersøge patienten og testen nærmere:

- Vi ved jo, at man kan spore sygdomme langt tilbage, og vi tror, at det er det, men vi har bedt Statens Serum Institut om at undersøge det, og vi venter derfor svar inden for de kommende dage, siger Henrik Larsen.

Henrik Larsen mener ikke, at man har været uforsigtig ved overflytningen, da patienten havde været indlagt længe og var testet negativ:

- Det her viser jo, at vi har at gøre med en sygdom, som vi fortsat lærer af.

- Personalet er sendt hjem af forsigtighedsprincip, og de vil blive testet, fire dage efter at de har haft kontakt med patienten, siger Henrik Larsen.

Sygeplejeråd vil have svar

Hospitalet oplyser til TV 2, at det både er portører, sygeplejersker og læger, der er sendt hjem.

Hos Dansk Sygeplejeråd vil man gerne have klarhed:

- Vi fik en henvendelse i morges, og vi har bedt ledelsen på sygehuset om at få at vide, hvad der er op og ned i den her sag. Vi skal varetage vores medlemmers interesser, og derfor skal vi selvfølgelig have fundet ud af, om der er sket et svigt, siger Jytte Wester, der er nordjysk kredsformand i Dansk Sygeplejeråd, til TV2 Nord.

Mandag er antallet af indlagte med covid-19 på landsplan steget med 11 til 144, mens en mere er død, så 548 i alt er døde nu, mens de har været smittet med covid-19.

Ligeledes mandag har alle danskere nu fået mulighed for at blive testet for covid-19, såfremt man har mistanke om, at man har været udsat for smitte.