Coronavirus

Kommentator: Usædvanligt at se en statsminister bide sådan af en journalist

Ifølge politisk kommentator Søs Marie Serup var det tydeligt at mærke, at det ikke var et spørgsmål, der behagede Mette Frederiksen.

Statsminister Mette Frederiksen (S) blev mødt af en hær af journalister foran Statens Museum for Kunst, kort før hun skulle til debat med de øvrige partiledere i Folketinget om coronakrisen.

Og særligt en journalist – Ekstra Bladets Henrik Qvortrup – fik en hård medfart af statsministeren.

Søs Marie Seerup, der er politisk kommentator, kaldte Statsministerens fremtræden før partilederrunden for ’bidsk’.

Er du sikker på, det ikke kunne være gået galt?

Henrik Qvortrups spørgsmål, der fremtvang det ’bidske’ svar, handlede om, hvorvidt det i bagklogskabens lys var at stramme den, da statsministeren fortalte om billeder af lastbiler, der kørte med lig i Italien i starten af coronakrisen.

- Var det nødvendigt at skræmme danskerne?, spurgte han.

Til det svarede Mette Frederiksen:

- Nu er du jo – må vi forstå – utroligt klog. Hvis man nu forestillede sig, at vi ikke havde lukket Danmark ned resolut og tidligere end de fleste andre, er du så sikker på, at det ikke kunne være gået galt?, svarede statsministeren.

Et helt andet dødstal

Hun tilføjede, at hendes iagttagelse af sammenlignelige europæiske lande, der ikke lukkede ned på et tidligt tidspunkt, står med et helt andet dødstal end i Danmark.

- Det er ikke sikkert, at jeg er så god til at være bagklog eller noget som helst, men jeg må konstatere, at vi har undgået det, som andre lande desværre har mødt, sagde hun.

- Men nu er det jo dig, der er statsminister, og mig der er journalist, lød det fra Henrik Qvortrup.

- Det er nok måske meget godt for danskerne, hvis jeg må være så fri, afbrød Mette Frederiksen.

Kommetator: Helt usædvanligt

Ifølge Søs Marie Serup var det tydeligt at mærke, at det ikke var et spørgsmål, der behagede Mette Frederiksen.

- Det er udsædvanligt at se en statsminister, som trods alt også er pressens minister, bide sådan af en journalist, som vi så statsministeren gøre af Henrik Qvortrup, som stiller et fuldstændig relevant spørgsmål.

- Hun bliver tydeligvis ramt af det spørgsmål. Hun bryder sig ikke om diskussionen af, hvorvidt hun selv har været med til at overdramatisere alvoren af den her virus, når det nu ser ud til at gå så godt, lød det fra Søs Marie Serup, der tidligere har arbejdet som politisk rådgiver for Venstres Lars Løkke Rasmussen, og nu blandt andet skriver klummer hos dagbladet BT.