Coronavirus

Godt nyt til 12.000 børn: DBU Fodboldskole afvikles med corona-regler

DBU er i gang med at udarbejde de endelige protokoller for afviklingen og regler.

Fodboldsommeren er reddet for tusindvis af danske børn. Trods coronakrisen bliver DBU Fodboldskole nemlig afholdt.

Det oplyser DBU i en pressemeddelelse.

Regeringens nye retningslinjer for fase to og fase tre af genåbningen af Danmark gør det således muligt at gennemføre årets fodboldskoler. Det var ikke mindst meldingen om, at fase tre fra 8. juni betyder, at der vil blive åbnet for sommeraktiviteter for børn og unge, samt at grænsen for forsamlingsforbud bliver hævet fra 10 til 30-50 personer - hvis smittetrykket vel at mærke tillader det.

Det har fået DBU til at beslutte at afvikle fodboldskolerne som planlagt fra uge 27 til 32. 12.000 børn er i år tilmeldt en af de 228 fodboldskoler over hele landet.

- Vi befinder os i en historisk samfundskrise, hvor vi i DBU har prioriteret sundhed over fodbold i mange uger. Derfor er det fantastisk, at vi nu får mulighed for at gennemføre DBU Fodboldskole og skabe en masse begejstring og glæde ude i klubberne. Det bliver skønt at se tusindvis af fodboldglade børn over hele landet hen over sommeren. Afviklingen af fodboldskolerne vil naturligvis ske i overensstemmelse med myndighedernes retningslinjer og protokoller. Børnenes sundhed og sikkerhed er det allervigtigste, siger DBU-direktør Jakob Jensen.

Nogle bliver mere udfordret end andre

I øjeblikket er DBU i gang med at udarbejde de endelige protokoller for afviklingen af fodboldskolerne, som snarest muligt vil blive meldt ud. DBU slår fast, at der vil være fokus på sikkerhed med udgangspunkt i ’Fodboldens corona-regler’, som du kan se og downloade lige her.

Samtidig oplyser DBU, at klubberne og fodboldskolerne arbejder ud fra forskellige vilkår og muligheder i forhold til at afvikle anvisninger og protokoller i forbindelse med coronakrisen.

Det betyder, at nogle skoler vil blive mere udfordret end andre i forhold til at kunne leve op til kravene, for eksempel når det gælder banekapacitet. DBU vil stille træningsprogrammer og anden relevant information til rådighed.

Rigspolitiet har desuden tirsdag givet lov til at opdele 11-mandsbaner i mindre zoner med klar afstand og tydelige markeringer mellem banerne. En 11-mands bane må gerne opdeles i fire 5-mandsbaner eller to 8-mandsbaner, så længe der er tydelig afmærkning. Disse regler gælder både i klubberne og på 'DBU Fodboldskole' og 'DBU Get2 Fodboldskole'.