Coronavirus

Sundhedsstyrelsen ændrer regler om legeaftaler

Børn der leger. Linda Kastrup / Scanpix Denmark

Børn må gøre det, de plejer at gøre med deres venner, lyder det nu fra Sundhedsstyrelsen.

Sundhedsstyrelsen har ændret sine retningslinjer for børns legeaftaler.

Det skriver DR.

Tidligere har retningslinjerne lydt, at børn skal lege med så få andre som muligt og helst kun én eller to venner ad gangen. Derudover skulle de lege så kort tid som muligt og lege med de samme, så børnene ikke skiftede legekammerater hver dag.

Men det er slut nu, fortæller Maria Koch Aabel, chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen, til DR.

- Vi har valgt at gå væk fra de her strenge krav til, hvem man må lege med, og hvor mange man vil lege med, og at man heller ikke må have soveaftaler, siger Maria Koch Aabel og slår samtidig fast, at "børn må gøre det, de plejer at gøre med deres venner".

Her gælder der stadigt minimum to meters afstand

Ved besøg på plejecentre, sygehuse, hos personer med særlig risiko mv.

Ved aktiviteter med kraftig udånding, hvor dråber dannes og slynges længere væk fra personen end ved normal tale, for eksempel sang, råb, foredrag, fysisk anstrengelse m.v.

Hvis der er tvivl om luftvejssymptomer hos en selv eller den anden, for eksempel hvis man føler sig sløj.

Ved ophold i lukkede rum med begrænset bevægelsesrum, dårlig udluftning m.v., for eksempel kælderlokaler, skakter m.v.

Kilde: Sundhedsstyrelsen.

Hun pointerer dog samtidig, at det fortsat er vigtigt at have god håndhygiejne og at holde en vis afstand, når børn leger sammen.

Seneste af flere ændringer

Onsdagens ændring er bare den seneste af mange fra Sundhedsstyrelsen i den seneste uge.

Søndag kom det blandt andet frem, at styrelsen nedjusterede afstanden mellem mennesker fra to til en meter i det offentlige rum, og at det igen bliver muligt at servere buffet.

- Vi har blandt andet kigget på erfaringer fra Norge, der viser, at det er forsvarligt at operere med mindst en meters afstand, lød det søndag fra Sundhedsstyrelsens direktør Søren Brostrøm til TV 2.

I forbindelse med ændringen af retningslinjerne i søndags varslede styrelsen, at der ville komme flere i denne uge. Desuden vil de arbejde på at udarbejde retninglinjer til de forskellige sektorer, som åbner op i disse dage.