Samfund

Stor skokæde vil forbyde udsalg i butikker

Erhvervsministeriet præciserer retningslinjer for tilbud.  Ida Guldbæk Arentsen / Ritzau Scanpix

Det opsigtsvækkende forslag bliver dog afvist af flere aktører, der ikke vil begrænse de frie markedskræfter.

Regeringen bliver nødt til at indføre et midlertidigt forbud mod udsalg og tilbudsvarer i landets butikker for at redde dansk detailhandel fra en truende konkursbølge.

Sådan lyder meldingen fra skokæden Skoringen, der har over 100 butikker i hele landet.

Til mediet Finans.dk siger administrerende direktør i Shoe-d-Vision, der er kædekontor bag Skoringen, Frank Siim Sørensen:

- Nu har der været lukket længe, og alle har mistet omsætning. Hvis vi så også forærer varerne væk i en periode, går det helt galt. Derfor har vi brug for et stop for udsalg frem til august.

Han henviser til, at et lignende tiltag lige nu bliver drøftet i Holland.

Ikke mange støtter

Forslaget bliver dog lagt ned af flere andre aktører.

Blandt andet er Andreas Holm, som er administrerende direktør i Sportmaster, lodret uenig med Skoringens direktør. Til Finans.dk siger han, at man hos Sportmaster har fokus på de frie markedskræfter.

Heller ikke hos brancheorganisationen Dansk Mode & Textil støtter man idéen. Her mener man, at markedet afgør tingene og at der vil komme massevis af tilbud i den kommende tid, fordi der har ophobet sig mange ting på lager.

Ministerium fraråder slagtilbud

I forbindelse med genåbningen af landets storcentre og stormagasiner har Erhvervsministeriet udsendt retningslinjer til detailhandlen. Her anbefaler ministeriet blandt andet, at butikkerne undgår slagtilbud, der kan udløse lange køer af kunder.

Erhvervsministeriet har dog præciseret over for Finans.dk, at "der er ikke tale om et forbud mod tilbud, men en anbefaling om at undgå køer og mange mennesker samlet på det samme sted. Der er derfor heller ikke tale om indblanding i den fri prisfastsættelse, og annonceaviser med tilbud er fortsat tilladt".