Coronavirus

Stort dyk i antallet af indlagte - dansk dødstal nedjusteret på grund af 'fejl'

Samtidig er antallet af danskere, der er blevet testet for covid-19, nu vokset til 334.260. Niels Christian Vilmann / Ritzau Scanpix

Antallet af testede danskere har nu rundet 330.000.

Antallet af indlagte med coronavirus i Danmark er faldet med 21 til 177.

Det oplyser Statens Serum Institut i dagens epidemiologiske overblik.

Antallet af indlagte toppede i Danmark 1. april, hvor 535 var indlagte med covid-19.

Samtidig er antallet af danskere, der er blevet testet for covid-19, nu vokset til 334.260.

Har fjernet 12 døde

Antallet af danskere, der er døde, mens de har været smittet med covid-19, er tirsdag steget med seks.

Statens Serum Institut har samtidig tirsdag fjernet 12 dødsfald fra statistikken over coronadødsfald i Danmark, fordi det har vist sig, at de ved en fejl er i opgørelsen, selv om de er døde mere end 30 dage efter den positive test. Det samlede dødstal er derfor tirsdag nu opgjort til 527. Det er ikke oplyst, hvad fejlen indebærer.

Ifølge Ritzau arbejder Statens Serum Institut på at lave en ny vurdering af dødsårsager efter standarder fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO. Det skal give et mere komplet billede af coronadødsfald.

Ifølge Danmarks Statistik har udbruddet af coronavirus ikke ført til en overdødelighed i Danmark generelt set.

Ingen anden bølge

Meldingen kommer samme dag, hvor statsminister Mette Frederiksen (S) og en række repræsentanter fra sundhedsmyndighederne præsenterede en ny teststrategi for Danmark.

Strategien indebærer, at eventuelt smittede skal opspores, testes og isoleres langt hurtigere.

Desuden oplyste statsministeren, at regeringen opretter en ny styrelse under Justitsministeriet, der skal sikre forsyning af værnemidler og øget testkapacitet i fremtiden.

Styrelsen får til opgave at indgå i et internationalt samarbejde om forsyning af værnemidler samt koordinere samarbejdet vedrørende test og værnemidler på tværs af myndigheder.

På den måde kan sundhedspersonale fokusere på de sundhedsfaglige opgaver ved en eventuel ny epidemi, lyder det om den nye styrelse.

På samme pressemøde fortalte faglig direktør i Statens Serum Institut, at han anser det som "usandsynligt", at der kommer en reel anden bølge af coronasmitte i Danmark, da man har lært meget af den nuværende og derfor kan tage den i opløbet.